Förläng golfsäsongen – åk på golfweekend

RESA

Senaste trenden Long Stay

Foto: Svenska turister spelar golf på Real Club de Golf Campoamor utanför Torrevieja i Spanien.

Möt våren i södra Europa och förläng golfsäsongen.

Det har blivit ett vinnande koncept för både resenärer och golfresearrangörer.

Och den senaste trenden heter Long Stay.

Golf är numera en folksport.

I takt med det har också allt fler researrangörer dykt upp. Det som på 1980-talet betraktades som lyx är numera vardagsvara.

– Spanien är populärt och av tradition. Portugal har kommit allt mer och Turkiet är en uppstickare. Där har man numera väldigt mycket banor inom ett begränsat område, säger Carl-Magnus Hellsten, reseredaktör på Svensk Golf och golf.se

– Golfarna här hemma är ju säsongsberoende, maj till september-oktober. Det gör att många vill komma i väg och förlänga säsongen.

Trend: åk söderut och stanna i en månad

Senaste trenden heter Long Stay.

Begreppet innebär att man åker söderut i Europa och stannar i en månad.

– Det passar väldigt bra för pensionärer. Man åker till exempel till Spanien och hyr en lägenhet. Bil och golf varje dag ingår och det går att få för 20 000 kronor, säger Carl-Magnus Hellsten.

– Spanjorer äger lägenheterna men de är kanske bara där under somrarna. Och så slipper man alla problem med att äga. I dag finns ett flertal researrangörer som erbjuder Long Stay.

RESA Weekend har valt ut fyra golfdestinationer i södra Europa plus ett mer exoktiskt golfmål som går att fixa på egen hand till rimlig kostnad.

SPANIEN

Spela golf och koppla sedan av med att se världens bästa fotbollslag, FC Barcelona, spela. Det kan du göra om du väljer PGA Catalunya Golf Resort som faktiskt är rankad tvåa i Spanien. Banan ligger bara några minuter från flygplatsen i Girona och mindre än en timme från Barcelona.

Ryanair flyger från Skavsta till Girona så här går det att prisfynda om man är ute i god tid. Bokar du dessutom ett enklare boende i närheten blir det pengar över till fotbollsfest i Barcelona.

www.pgacatalunya.com har bland annat ett golf- och fotbollspaket som rymmer tre hotellnätter, två green fees till banan, gastronomisk välkomstmiddag samt biljetter till FC Barcelona från 315 euro (cirka 2 660 kronor) och uppåt.

ITALIEN

Riva dei Tessali ligger i Apulien på den italienska stövelklacken, ett område som pekas ut som nästa stora golfkust i Europa.

Här på den syditalienska landsbygden finns i dag bara tre golfbanor. Men den bilden kommer dramatiskt att förändras eftersom det finns planer på många fler banor.

Klimatet nära Medelhavet är perfekt och det gäller bara att se upp för alla hundratals pinjeträd längs 18-hålsbanan Riva dei Tessali GC.

Här kan man bo fem nätter i ett fyrstjärnigt bungalowhotell från 11 148 kronor.

Intresserad? Gå in på www.golfresan.se

TURKIET

Belek har växt fram som ett nytt golf-Mekka i Turkiet. Här har det gått i rasande fart. För tio år sedan fanns inte en enda golfbana, i dag finns sju! Turkiet storsatsar nämligen för att konkurrera med sedan länge etablerade Medelhavs-golfländer som Italien, Frankrike och Spanien.

Här kan man bo en vecka all inclusive på Gloria Golf Resort från 11 612 kronor.

Lockad? Gå in på www.golfresan.se

PORTUGAL

Golfa bara 85 kilometer utanför Lissabon på Bom Sucessos superdesignade resort. Här finns en bana, designad av Donald Steel och invigd 2008, som verkligen ställer krav. De första nio hålen spelas på jämn mark medan de nio sista bjuder på utmanande nivåskillnader.

Arrangör är Out Of Bounds golfresor och priset för hela paketet mellan 17 och 21 mars pendlar mellan 9 995 kronor och 11 495 kronor beroende på vilken typ av boende man väljer. Tre greenfees - en på en annan och närliggande bana - ingår liksom bland annat golfbagtransport, transfer och helpension.

Fixa exotisk golfresa på egen hand

MAROCKO

Bo femstjärnigt i en vecka och gå fem golfrundor bland tusentals palmer och med Atlasbergen som fond i Marrakesh.

18-hålsbanan har designats av den berömde amerikanske bandesignern Robert Trent Jones. Här är det bara att bevisa att man kan undvika att träffa palmer, sandhinder och massor av små sjöar i den vackra dalgången där banan är lagd.

Femstjärniga Palmaire Golf Palace utgör bas. Fram till 7 april kan man här köpa sju nätters boende med frukost och fem golfrundor för 795 euro (cirka 6 720 kronor).

Lägg till det flyg Stockholm-Marrakesh med Norwegian, utresa 19 mars, hem 26 mars, för 3 921 kronor.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf

Resor