Vancouver – mycket mer än ett vinter-OS

Det har blåsts nytt liv i Vancouver ett par gånger de senaste decennierna. I år är det förstås vinter-OS som gjort att den kanadensiska staden hamnar i fokus igen. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Vancouver går just nu i väntans tider – snart ska den olympiska elden tändas, och redan har en del av alla OS-besökare anlänt. Totalt väntas drygt 5 000 tävlande, över 10 000 journalister/medierepresentanter och 350 000 åskådare inta staden under ett par hektiska vinterspelsveckor.

Att åka till en destination under OS är förstås en speciell upplevelse och ett uppslag i den här guiden ger dig basinformationen du behöver veta vad gäller biljetter, boende och att ta sig runt.

Men Vancouver är mer än en OS-stad, och kan besökas alla tider på året. Bra skidåkning nära stan på vintern, vacker natur och fina stränder vår/sommar, och höstar med brett utbud på alla musik- och kulturscener.

Staden har också utsetts till en av de mest ”levnadsbara” platserna i världen och det är lätt att förstå varför. Vatten omger centrum på alla sidor, här finns rena stränder, gröna parker, höga berg, vänliga människor och fantastiska och prisvärda restauranger.

Och nej – man måste inte vara supersportig för att uppskatta staden, även om Vancouvers invånare kan framstå som rätt hurtiga.

Frilansjournalisten Lotta Zachrisson har utforskat Vancouver.

Ur innehållet:

Åka hit

Ta sig runt

Boende

Praktiskt inför OS

OS-arenor

Shopping & nöjen

Restauranger

Stadsdelar

Att göra på sommaren

Att göra på vintern

Stanley Park

Kändisfakta

Guiden innehåller även en karta över Vancouver och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden består av 24 A5-sidor och publicerades den 4 februari 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

_________________________________________________________________

ÄMNEN I ARTIKELN