Varning – världens tio farligaste städer

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är platserna du ska undvika under semestern.

Kolla in listan över världens tio farligaste städer.

Det kan tyckas märkligt att ställen som Homs eller Aleppo i Syrien eller Iraks huvudstad Bagdad inte återfinns på listan.

Men det behöver inte råda inbördeskrig, eller snudd på, för att det ska vara farligt att visats i en stad...

Foto: AP

1. BARQUISIMETO, VENEZUELA

Staden har en dryg miljon invånare och är provinshuvudstad och har förvånansvärt nog flera universitet och andra högre utbildningar. Men det som en gång var ett kärt turistmål ser i dag knappt några besökare alls. Orsak? I princip ett mord om dagen.

Foto: AP

2. PESHAWAR, PAKISTAN

En stad fylld av vackra parker och sevärdheter. Men krigande grupperingar och ständiga självmordsbombningar har skrämt bort allt vad turister heter.

Foto: ai@ce/WIKIMEDIA COMMONS

3. SANA´A, JEMEN

Läget i Jemen är ständigt instabilt och vissa delar av landet är mål för amerikanska drönare. I huvudstaden finns en väldigt vacker gammal stadsdel. Men vilken turist vågar ens sätta sin fot där?

Foto: THINKSTOCK

4. ACAPULCO, MEXIKO

Det som en gång var en av världens hetaste destinationer för jetsetare har det senaste decenniet dragits in i det mexikanska knarkkriget. Numera finns bara en handfull turister på stadens vackra stränder.

Foto: AP

5. DISTRITO CENTRAL, TEGUCIGALPA, HONDURAS

Extrem fattigdom och en maffia som inte skyr några medel har gjort att denna stad, som egentligen är tre som växt ihop till en, har ett av världens högsta mordtal per capita.

Foto: ADRIANO RIBEIRO/WIKIMEDIA COMMONS

6. MACEIÓ, BRASILIEN

Brasilien har 14 av världens mest våldsamma städer på en hundralista. Rio de Janeiro är inte värst. Maceió i delstaten Alagoas har cirka 135 mord per 100000 invånare varje år.

Foto: AP

7. MOGADISHU, SOMALIA

Här härjar al Shabaab-milisen fortfarande och staden är fortfarande väldigt osäker, särskilt för västerlänningar.

Foto: AP

8. NAIROBI, KENYA

Plats för flera bombattentat på sistone och en stad där turister absolut inte bör röra sig när kvällsmörkret fallit.

Foto: AP

9. CHIHUAHUA, MEXIKO

Ligger längs kokainsmugglingrutten till USA. Här är eldstrider på öppen gata och i dagsljus mellan rivaliserande drogkarteller vardagsmat. Åtskilliga oskyldiga har hamnat i korselden.

Foto: C arango/WIKIMEDIA COMMONS

10. CALI, COLOMBIA

Har tagit över den roll som en annan stad i landet spelade tidigare. Det finns i dag fler drogkarteller i Cali än i Medellín. Och med det kommer per automatik våldet.

Källa: Amerikanki, Huffington Post.

Publicerad: