Ta snabbtåg till Köpenhamn hela sommaren

I sommar kan du ta snabbtåget till Köpenhamn.
I sommar kan du ta snabbtåget till Köpenhamn.

Efterfrågan på klimatsmarta resor ökar och allt fler resebolag satsar på resor med tåg utomlands.
Hela sommaren med start den 24 juni kan du åka SJ snabbtåg till Köpenhamn.

I dag släpper SJ sina sommarbiljetter för perioden 24 juni till 18 augusti 2019. Den som vill vara tidigt ute och boka sina sommarresor kan göra fynd.

SJ gör stora biljettsläpp fyra gånger per år och gäller för en hel säsong. I samband med dessa släpp är priset som lägst.

Dessutom börjar man köra snabbtåg till Köpenhamn under sommarmånaderna igen.

Fler vill åka tåg i Europa

– Att upprätthålla trafiken till Köpenhamn under sommaren är viktigt för oss. Vi tittar på resvanorna hos våra resenärer och vart de vill åka, och vi ser att intresset för att välja tåget till Köpenhamn och vidare ut i Europa är stort under sommaren. Därför känns det både angeläget och kul att vi i år kan köra fem tåg om dagen hela vägen från Stockholm till Köpenhamn trots banarbetet med Getingmidjan, säger Petter Essén, affärschef på SJ.

SJ har planer på att utöka trafiken till och från Danmark. Under de kommande åren utrustar man samtliga X2000 för att kunna köra till Danmark.

– Vi investerar i en flotta helt nya snabbtåg som också ska kunna köras till Danmark. Vårt mål är att köra tåg varje timme både till Stockholm och till Göteborg från Köpenhamn. På så sätt kan vi bli ett ännu smidigare alternativ för resenärer till Danmark och kontinenten, säger Petter Essén.

Getingmidjan

  • Under sommaren kommer det ske banarbeten för att rusta upp den så kallade Getingmidjan mellan Stockholm Central och Stockholms södra i Stockholm.
  • Det är den mest trafikerade tågsträckan i Sverige och satsningen görs för att förbättra punktligheten i hela Sverige.
  • Sommaren 2019 stängs sträckan av under åtta veckor.
Här hittar du alla våra reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE