Dalgång på Island stängs efter Justin Biebers musikvideo

Publicerad:
Uppdaterad:
Den populära dalgången har nu stängts av för turister.
Foto: Colourbox
Den populära dalgången har nu stängts av för turister.

Island

Dalgången Fjaðrárgljúfur på Island är sedan februari stängd för turister. Anledningen är att en musikvideo med Justin Bieber har fått turisterna att strömma dit. Nu behöver området återhämta sig och därför kommer det vara stängt för besökare fram till juni.

2015 spelade Justin Bieber in musikvideon till låten I'll show you i dalgången Fjaðrárgljúfur, på Island. Kanjonen som dessförinnan hade varit ganska okänd blev nu en angelägenhet för hela världen. Sedan musikvideon visades för första gången har turisterna strömmat dit, så pass mycket att de isländska myndigheterna stängde den populära naturattraktionen tidigare i år, för att terrängen skulle kunna återhämta sig, det rapporterar The Independent.

– Dalgången var ganska okänd, det stora trycket kom efter Bieber varit här. Besöksantalet ökade med 50 till 80 procent mellan åren 2016 och 2018, säger Daníel Freyr Jónssonr till isländska RUV.

Under 2018 besökte nästan 300 000 turister ravinen, 2017 var det 150 000 människor som hittade till den 100 meter djupa dalgången. Tanken var att man skulle ha stängt den populära turistdestinationen i två veckor, men nu har man utökat och det är först i början av juni som naturattraktionen åter kommer att öppna. Stigarna kring dalgången har varit väldigt leriga på grund av den varma vintern och det har gjort att turisterna har gått bredvid stigarna vilket har bidragit till att man valt att stänga.

– Leran har varit tjock så besökarna har klivit över stängslet och gått bredvid vägen och det har skadat växtlivet, säger Daníel Freyr Jónsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA