Spektakulärt spel på "Costa del Golf"

Publicerad:
Uppdaterad:

I Marbella i södra Spanien bor du mitt bland alla banorna

1 av 2 | Foto: JAN JOHANSSON
Roligare vinter.

MARBELLA

Släpp in ett barn i en godisaffär.

Eller flyg ned en golfare till södra Spanien.

Du får samma reaktion.

Välkommen till Costa del Golf - golfarnas oas under vinterhalvåret.

Längs de cirka 20 milen på Spaniens sydkust, den del som av icke-golfarna även kallas Costa del Sol, finns numera 50 golfbanor.

50 golfbanor!

När du läser detta kanske det är 51. Det byggs nämligen banor i samma takt som Annika Sörenstam gör birdies. Och jag erkänner det gärna - jag har blivit beroende.

Som ett smörgåsbord

På mina sex golfresor hittills har jag hunnit avverka ungefär 35 banor. Många banor har jag spelat fler än en gång och jag kommer att åka dit nästa år också" och nästa"och nästa"

Det är flera orsaker som gör Costa del Sol så populärt bland oss golfare.

Det finns billigare resmål och billigare banor att besöka när greenerna hemma är täckta av snö och is - men få platser där det dukas upp ett sådant smörgåsbord av golfbanor som i södra Spanien.

Det är inte utan anledning det faktiskt står Costa del Golf på skyltarna efter den livligt trafikerade vägen N-340 som följer Medelhavet. Banorna är en lika naturlig del av kusten som tapas är på restaurangerna.

Och det är riktigt svårt att välja bland alla godbitar. Det finns banor för alla smaker och plånböcker. Klassiska men svindyra Valderrama för 2200 kronor och charmiga Lauro för 450 kronor.

Eller oemotståndliga Alcaidesa, otroligt roliga Torrequebrada, helt galna Monte Mayor eller rätt normala Parador.

Listan kan göras längre.

Snabba greener

Dessutom är banorna oftast i strålande skick där många fairways är som en del svenska greener. Har du aldrig spelat i Spanien förut kommer du att bli mycket förvånad över hur snabba greenerna är...

Den mest strategiska platsen att bo på är Marbella, som är omringad av de fantastiskt gröna kortklippta fälten med sina vackra men ack så förrädiska vattenhinder och bunkrar som mer än gärna vill lägga sandkornen på din boll.

Sedan är det bara att välja om du vill köpa ett golfpaket i Sverige eller boka själv.

Vad du än gör så blir vintern mycket roligare. Och du kommer att vilja åka tillbaka"

Guide/Golf på Costa del Sol

5 bra tips

Jan Johansson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN