5 resehöjdare...

Av: 

Zendry Svärdkrona

Resa

?enligt Johan Furusjö, redigeringsansvarig på Aftonbladet Resa.

1. Kakadu nationalpark, Australien

Våtmarkerna, krokodilerna och de eldröda klipporna i Kakadu blev kända för världen när ”Crocodile Dundee” spelades in här 1986. Att bada i bergpoolerna högt upp i ravinlandskapet över vattenfallet Twin Falls är en otrolig ­natur­upplevelse – nedanför slingrar sig floden fram mellan bergen för att möta en lagun med sandstränder, tiotals mil från havet.

2. S:t Raphaël, franska rivieran

En liten stad. Två schysta stränder. Marinerade musslor på en krog i hamnen i solnedgången. S:t Raphaël är ett tillbakalutat och prisvärt stopp på den annars hektiska rivieran.

3. Koh Phangan, Thailand

Länge ryggsäcksturisternas Mecka – men nu hittar så många hit att ön anses förbrukad av hardcore-backpackers. Höjdpunkten på den bergiga ön norr om Koh Samui är att göra absolut ingenting vid de kokos­palmkantade paradis­stränderna, men den som vill kan festa osunt hårt på de (ö)kända fullmånefesterna.

4. Sognefjorden, Norge

Höga berg och djupa vatten – var mer än här, i världens längsta fjord, möts de två med sådan förtrollande effekt?

5. Kuala Lumpur, Malaysia

En skön stad med ett skönt namn. KL bjuder på en kulturell smältdegel, de coola Petronastornen, bra shopping – och en härligt känsla av att allt är möjligt.

Aldrig mer

?tackar jag ja när en ”vänlig” egyptier vill hjälpa mig att hitta rätt buss från centrala Kairo till pyramiderna i Giza. Efter otaliga byten ville mannen lura upp oss på brorsonens kamel och smuggla in oss på pyramidområdet – mot en smärre avgift, förstås.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: