Årets mest spännande reseupplevelser

De 12 bästa alternativa reseäventyren 2018

Uppdaterad 2019-07-18 | Publicerad 2018-12-06

En trendig offentlig toalett, en cocktail i ett badkar med ätbart skum – och en svensk vildmarkscamping. När flygbolaget Easyjet listar årets mest spännande reseupplevelser är det allt annat än traditionella turistmål som uppmärksammas.

Varje år utser flygbolaget Easyjets ombord-magasin, EasyJet Traveller, de mest spännande och spektakulära reseupplevelserna under året som har gått. 2018 års upplevelser är en härlig mix av högt och lågt och dessutom har en svensk restaurang letat sig in på listan. Det är restaurang och hotell Stedsans in the Woods i Bohult på västkusten som kammar hem priset för bästa vildmarksupplevelse. Med sitt härliga koncept med matlagning över öppen eld och övernattning i beduintält i skogen har de charmat besökare från hela världen.

Priset för bästa kattkafé går till Maison de Moggy i Edinburgh.
Priset för bästa kattkafé går till Maison de Moggy i Edinburgh.

Bästa kattkaféet

Maison de Moggy i Edinburgh, Storbritannien
Det här är ett litet paradis för kattälskare – och kakälskare! I kaféet blir du serverad närproducerat te, kaffe och läckra bakverk. Är du vegan eller glutenintolerant? Inga problem, här finns något för alla – framför allt supergosiga katter som gärna lägger sig i knät på gästerna och kurrar högljutt

På italienska Hotel Miarmonti hittar du världens bästa pool med utsikt.
På italienska Hotel Miarmonti hittar du världens bästa pool med utsikt.

Bästa poolen med en utsikt

Hotel Miramonti Merano, Italien
Det vackra boutique-hotellet Miramonti har en fantastiskt spa-avdelning med en infinitypool med saltvatten som pricken ö i. Utsikten över alperna är nästan överjordisk och det är lätt att förstå varför hotellet hamnar på listan över spektakulära upplevelser.

Bästa offentliga toaletten

Offentlig toalett, Valletta, Malta

Den omtalade offentliga toaletten ligger på Malta, Europas kulturhuvudstad 2018, och är en riktig ögonmagnet med sina konstverk i neon. Den är dessutom handikappanpassad så att alla ska kunna använda den. Vill du besöka den är det bara att gå till korsningen mellan Strait Street och Old Theatre Street.

Missa inte den restaurangen och hotellet Stedsans in the woods som ligger mitt i skogen vid en sjö i Bohult.
Missa inte den restaurangen och hotellet Stedsans in the woods som ligger mitt i skogen vid en sjö i Bohult.

Bästa vildmarksupplevelsen

Stedsans in the Woods, Bohult, Sverige

Danska restaurangprofilerna Mette Helbæk och Flemming Hansen och deras barn lämnade Köpenhamn och öppnade restaurangen Stedsans in the Woods 2016. Det är en restaurang där maten lagas över öppen eld och gästerna bor i beduintält mitt i skogen eller i trähyttor vid sjön. Råvarorna är närodlade och maten högklassig.

Bästa veganburgaren

Temple of Camden, London, Storbritannien

Det här är en ny snabbmatsrestaurang som erbjuder seitan-baserad vegansk ostburgare som smakar chockerande likt en vanlig hamburgare. Har snabbt blivit superpopulär.

Testa spännande drinkar på Bellboy i Tel Aviv.
Testa spännande drinkar på Bellboy i Tel Aviv.

Bästa ”smyg-coctailen”

Bellboy’s drink ‘Keep Clean #2, Tel Aviv, Israel

Baren Bellboy serverar drinkar på ett lite annorlunda sätt. Minst sagt. En citronbaserad drink serveras i ett minibadkar toppad med ätbart skum och en (oätbar) gummianka.

Njut av rosa fluff på Hotel Paradiso på Ibiza.
Njut av rosa fluff på Hotel Paradiso på Ibiza.

Bästa instagramhotellet

Paradiso, Ibiza Art Hotel, San Antonio, Ibiza, Spanien

Den här rosa marängen till hotell är nyöppnat och uppenbarligen helt perfekt för influencers som älskar att ta selfies i vackra miljöer – eller för den som helt enkelt gillar spejsiga och roliga hotell. Rummen går i rosa och lila och poolen är läcker. Här finns även ett spännande konstgalleri.

Testa goda éclairer på L’Eclair de Génie i Paris.
Testa goda éclairer på L’Eclair de Génie i Paris.

Bästa éclairen

L’Eclair de Génie, Paris, Frankrike

Här serveras nydanande och nybakta éclairer skapade av bakverksmästaren Christophe Adam. Éclair är en bakelse med olika slags fyllning. Det finns fem L’Eclair de Génie i Paris och i restaurangen kan man äta brunch på lördagar.

Bästa cykelturen

Moustache Tour, Ljubljana, Slovenien

Tre mustachprydda guider – en konstnär, en arkitekt och en skribent – visar de bästa och vackraste delarna av Ljubljana när de tar med turisterna genom staden på cykel.

Bästa escape game

The Crystal Maze, Manchester, Storbritannien

En fantastiskt spännande upplevelse som baseras på tv-programmet från Channel 4. En grupp människor ska försöka lösa olika gåtor och uppgifter tillsammans i ett utrymme under drygt en timme. En riktig lagbyggar-lek!

På 12 Tónar i Reykjavík kan du frossa i LP-skivor.
På 12 Tónar i Reykjavík kan du frossa i LP-skivor.

Bästa ”vinyl-grottan”

12 Tónar, Reykjavík, Island

En skivaffär som samtidigt är en skivetikett. Här finns en skatt av gamla och nya vinylskivor. Butiken firade sitt 20-årsjubileum 2018.

Bästa alfresco art Fondation Carmignac

Fondation Carmignac, Porquerolles, Frakrike

Ett vackert galleri som är drygt 2000 kvadratmeter stort och en skulpturpark som ligger i en nationalpark på en avlägsen fransk ö. Besökarna kan se nutida konst som kommer från Carmignacs samlingar eller delta i olika kulturevent.

Här hittar du alla våra härliga reseguider!

LÄS VIDARE