Egyptens Röda havet lockar

De kanske coolaste öarna i Medelhavet är fem gyllene kalkstensöar med mer historia än de flesta. Ta bara den stolta Malteserordern med alla dess befästningar och riddare, öarna genomsyras fortfarande av korsriddartidens överflöd.

Men Malta är mer än bara historia. Det är också ett av våra nya favoritställen i vår närhet att söka värme i, från tidig vår till sen höst. Här hittar du både historiska och moderna semesterbostäder som känns mer exotiska och är billigare än på till exempel franska rivieran. Och ett av huvudspråken är engelska, vilket gör allt lite lättare.

Party runt huvudstaden Valletta som lockar ungdomar på språkresor, några av Europas bästa dykställen och mellan klippstränderna gyllene sandstränder att sola och slappa på – för att nämna något av vad Malta har att erbjuda.

Malta är ett egensinnigt och särpräglat land med språk och mat och traditioner som landar någonstans mellan Nordafrika och Europa, och med en befolkning som ännu inte tycks ha tröttnat på turister.

Malteserna är en av resans största behållningar. Den i Sverige kända artisten Kevin Borg är bara ett exempel på hur artiga och rara malteser ofta är. Ett av Medelhavets behagligaste klimat får du på köpet.

Några av rubrikerna i guiden:

  Resan hit

  Hotell

  Valletta

  Stränder

  Turistorter

  Öar

  Shopping

  Barer & disco

  Dykning

  Gozo

  Utflyktsmål

Guiden innehåller även en karta över Malta och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden till Malta består av 24 A5-sidor och publicerades i juli 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN