10 extra romantiska hotell för bröllopsresan

Tips på hotell i Norden, Europa och resten av världen

Seychellerna är ett drömresmål för många. Banyan Tree ligger lite för sig själv i vackra Independence Bay. Perfekt – för den som har råd.
Seychellerna är ett drömresmål för många. Banyan Tree ligger lite för sig själv i vackra Independence Bay. Perfekt – för den som har råd.

Bröllopsfesten är över – dags att varva ner på en skön smekmånad.

Här är tio förslag på resor till riktigt romantiska hotell i Norden, Europa och mer exotiska resmål.

Listan är sammanställd av resesajten Expedias experter.

Alla priser, som är cirkapriser, kommer också från Expedia och är inhämtade 2010-06-15 och gäller för resor i mitten av augusti.

Priserna är för två och inkluderar frukost samt för hotellen utomlands även flyg t/r från Stockholm.

NORDEN

Stallmästaregården Hotel, Stockholm

Stockholms äldsta värdshus och charmerar med sin kombination av modern komfort i en historisk miljö med anor från 1600-talet.

Cirkapris för en långweekend för två i augusti: 3140 kr.

Hotel D’Angleterre, Köpenhamn

Under sina 250 år har D´Angleterre varit centralt för stora nationella och politiska händelser i Danmarks historia. Centralt beläget på Kongens Nytorv – här erbjuds elegant lyx för den som vill känna sig ordentligt ompysslad.

Cirkapris för en lång-weekend för två i augusti: 12 535 kr.

Hotel Ranga, Hella, Island

Lyxigt landsortshotell och södra Islands enda fyrstjärniga hotell. Vackra miljöer, bland annat den berömda vulkanen Hekla, blandas med närheten till huvudstaden och högklassig mat och boende.

Cirkapris för en långweekend för två i augusti: 12 050 kr.

EUROPA

Grand Hotel Saint Michel, Paris

Ett typiskt parisiskt hotell där de boende kan välja att avnjuta ett glas vin på hotellrummets balkong eller promenera hand i hand till närliggande Luxembourgträdgården. Hotellet har även ett ångrum för de som vill stanna inne och njuta.

Cirkapris för en vecka för två: 17 000 kr.

On The Rocks Hotel, Santorini, Grekland

Beläget på charmiga Santorini med en terrass som lutar ut över Egeiska havet. Från poolen kan nygifta njuta av en fantastisk utsikt. Hotellet är vitkalkat och ligger på klipporna i den charmiga byn Imerovigli.

Cirkapris för en vecka för två: 24 523 kr.

Villa La Vedetta Florence, Florens, Italien

Är ett vackert hus beläget strax utanför Florens, som erbjuder 18 individuellt inredda rum. Njut av den fantastiska utsikten från hotellets egen trädgård, där det också finns en pool för den som är sugen på ett bad. För den som vill utforska Florens går det skjuts in och tillbaka.

Cirkapris för en vecka för två: 25 370 kr.

VÄRLDEN

Adaaran Club Rannalhi, Maldiverna

Privat strand, tennisbanor och spabehandlingar i paradismiljö säger det sig självt att Adaaran Club Rannalhi på Maldiverna är den ultimata platsen för smekmånads-par som söker avkoppling och romantik.

Cirkapris för en vecka för två: 31 616 kr.

Coral Rock Hotel, Zanzibar

Erbjuder stora rum med havsutsikt, inredda med lokal konst och möbler. För den som är sugen på äventyr erbjuds ett dopp i havet tillsammans med delfiner, dykning eller upptäcktsfärd i mangroveträsken.

Cirkapris för en vecka för två: 27 977 kr.

Townhouse Hotel, Miami

Banyan Tree.
Banyan Tree.

Litet designhotell beläget i South Beach, endast ett stenkast från havet. På taket finns en bar med stora sängar och svajande parasoll, perfekt för soliga dagar, men även för en drink framåt kvällen, då det förvandlas till en av South Beachs hetaste mötesplatser.

Cirkapris för en vecka för två: 16 135 kr.

Banyan Tree, Seychellerna

Med sin spektakulära utsikt över Indiska Oceanen är Banyan Tree på Seychellerna den perfekta platsen för nygifta som söker total avslappning och lyx. Vila under en svajande palm eller ta ett dopp i det turkosa vattnet, och känn hur ni bara behöver tänka på varandra.

Cirkapris för en vecka för två: 131 603 kr.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN