Flytande lyxhotell - mitt i naturreservat

Av: Johan Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Spektakulärt bygge i Qatar

1 av 8 | Foto: Giancarlo Zema Design Group

Det finns inga gränser när oljeländernas miljardärer satsar på lyxhotell.

Den senaste supersatsningen byggs till hälften under vatten och kommer att kosta över 3 miljarder.

Hotellet får 80 guppande kapslar, varje har fyra våningar och en undervattens-lounge.
Foto: Giancarlo Zema Design Group
Hotellet får 80 guppande kapslar, varje har fyra våningar och en undervattens-lounge.

"The Amphibious 1000" är namnet på den nya flytande resorten längs Qatars kust - mitt i ett naturreservat.

Kostnaden för hela komplexet beräknas landa på över tre miljarder kronor, skriver adelaidenow.com, och det är häpnadsväckande likt Dubais kända Palm Island. Man kan ana en stenhård konkurrens emiraten emellan.

Fritt spelrum för fantasin

För att allt ska andas ultralyx in i minsta detalj har investerarna anlitat italienska designers, Giancarlo Zema Design Group, och arkitekterna har uppenbarligen fått fritt spelrum för fantasin.

Vattenhotellet betsår av 80 självförsörjande "jellyfish suites" med vardera fyra våningar och en varsin undervattenslounge, "The Aquarium".

Den som inte har råd med egen flytande svit ska kunna bo i något av resortens fyra flytande hotellbyggnader, även de med panoramafönsterförsedda undervattensrum.

Promenera under vattnet

Själva hotellentrén är på torra land, och för att komma åt din svit får du promenera ut på någon av hotelse långa "armar" som sträcker sig ut i havet. Eller så kan du få skjuts med en av hotellets vätgasdrivna 20-metersyachter.

För den som vill ta sig fram under vattnet finns en undervattenstunnel som leder till vattenobservatoriet i hotellkomplaxets mitt.

När du checkat in hittat din flytande svit, till fots eller med båt, är det bara att kasta loss och flyta ut till havs, eller stanna i hamnen för en bryggsegling i überlyx.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN