Folkligt och prisvärt på MSC Cruises

RESA

Barnfamiljens favorit.

Folkligt, prisvärt och riktigt bra service.

Men maten och underhållningen har fått stryka på foten.

Men det är inget som barnen bryr sig om, de som gör "bomben" i poolområdet på övre däck.

Jättefartyget MSC Splendida, som tar nästan 4000 passagerare, kryssar bland annat från Barcelona till Marseille, Genua, Neapel, Palermo, Palma och tillbaka till Barcelona.

Det är en en perfekt rundtur för den som vill känna på tre länder och östra Medelhavets största städer.

Men stoppen är korta och merparten av tiden spenderar du ombord, så det gäller att trivas med fartyget om du ska få en lyckad semester.

Här är RESAs plus på MSC Splendida:

Service

Servicen är toppen som på de flesta kryssningsfartyg. Personalen är också hyfsat bra på engelska och förstår och kan hjälpa om du har frågor. Personen som städar din hytt blir nästan som en kompis. I á la carterestaurangen vimlar det av servitörer. Det blir nästan för mycket service och det är knappt man hinner äta mellan alla påfyllningar, tallriksbyten och frågor om huruvida maten smakar bra.

Mat

Fartygets enda riktigt bra krog är Tex-mex-restaurangen. Här kan du bland annat få en riktigt schyst blodig biff eller en magiskt god ceasarsallad med kyckling. I övrigt är det á la carte-restaurangen (där du äter frukost, lunch och middag) som gäller. Sportbaren serverar enklare barmat och bufférestaurangerna har ett standardutbud på korv, pizza hamburgare, diverse sallader och efterrätter. Room service levererar helt okej mackor med bland annat tonfisk, skinka och rökt lax.

Aktiviteter

Kasino, 4D-bio, minibowling, spelrum, formel-1-simulator, tennis, squash, brädspel och bingo. Utbudet är i nivå med fartyg i samma storleksordning (3000-4000 passagerare) och på gränsen om du vll ha variation en hel vecka. Jämfört med jättefartyg, som konkurrenten Royal Caribbeans Allure- och Oasis of the Seas, är aktivitetsutbudet bara godkänt.

Pooler

Godkänt med fyra stora pooler (varav en inomhus), en barnpool och sju varma bubbelpooler.

Spa/Gym/Relax

En helkroppsmassage kostar över 1000 kronor, men behandlingarna håller toppklass. Klassisk bastu, relax och ångbastu kostar cirka 140 kronor och uppfyller förväntningarna trots att de är i minsta laget. Bra gym med toppmoderna maskiner och redskap. Motionsmaskinerna (löpning och cykling med mera) är placerade framför ett panoramafönster i fartygets för, med ostörd havsutsikt.

Underhållning

Mycket av underhållningen är riktad till en italiensk publik, även om man försöker tilltala både tyskar, spanjorer, engelsmän och fransmän. Sång- och dansnumren, där språket spelar mindre roll, håller okej nivå, men som svensk är inte låtvalet helt klockrent (så tillvida man inte älskar italiensk populärkultur). Gillar du stillsam pianomusik så har du hamnat rätt. Flera av barerna ombord har en egen pianist eller miniorkester som spelar non stop hela kvällarna.

Hytt

Litet och funktionellt. Standardhytten är perfekt för två personer. Det finns en bäddsoffa för två extra personer (barn), men då blir det trångt. Två stora speglar ger rymdkänsla. Utsideshytt med havsutsikt är ett måste. En av kryssdagens höjdpunkter är frukosten på balkongen.

Barn- och familjevänligt

Fartyget har ett stort poolområde med glastak där barnen kan stoja runt även blåsiga och kalla dagar. Personalen verkar gilla barn och det är många barnfamiljer ombord (vilket betyder många kompisar från andra länder). Fartyget anordnar klubbar med disko och liknande för barn i alla åldrar (3-17 år). Det finns ett barnfritt poolområde där föräldrarna kan pusta ut.

Lyxkänsla

Det skiner verkligen om alla blanka ytor och en myriad av städare putsar och fejar på glasväggar och speglar, men stilen på passagerarna är folklig och enkel så den riktiga lyxkänslan uteblir. Å andra sidan behöver du inte klä upp dig för middagen. Att man får vänta evigheter på hissarna och oftast tvingas ta trapporna är inte heller så lyxigt.

Romantik

Stojiga barn och ett och annat festande italienskt ungdomsgäng tar död på myset. Fartygets mest romantiska del är det stora kaféet inspirerat av en italiensk plaza. Här kan du njuta av en utmärkt espresso, mumsa på söta bakverk och shoppa smycken och väskor till din käresta.
 

TOTALT ANTAL : 30

ARTIKELN HANDLAR OM