Här är 7 av världens vackraste kuststäder

Publicerad:
Uppdaterad:

Resor

Städerna som vattenälskaren bara måste besöka

Storstaden med paradisstränder och världens michelintätaste stad.

Se bilderna på 7 av världens bästa vattennära städer – och tipsen på vad du inte får missa när du besöker dem.

Resesajten Fodors Travels listar Stockholm som en av världens  15 vackraste – här är 7 av de andra favoriterna.

Hongkong

Skyskrapor lyser upp i natten och reflekteras i vattnet som omger den vackra staden Hongkong. Är du sugen på att åka hit? Missa inte att promenera vid Victoria Peak, Hongkongs högsta kulle med utsikt över hela staden. Du bör även prova den traditionella gatumaten och upptäcka stadens diversitet med både storstadskänsla och långa vackra stränder.
Upptäck Hongkongs okända skärgårdsöar

Hongkong
Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Hongkong

Bergen

Norges näst största stad Bergen är en fröjd för ögat med sina pastellfärgade trähus och pittoreska berg. Om du åker hit bör du ta en promenad längs miljösköna Ole Bulls Plass där några av stadens bästa restauranger finns att hitta.
Sugen på Bergen? Ladda ner reseguiden här

Foto: Vidar Flak, Flickr
Bergen

San Francisco

"The city by the bay", San Francisco, är inte bara en vacker vattennära stad. Den är också en av de ledande handels- och sjöfartsstäderna på den amerikanska västkusten och ett viktigt finanscentrum. Är man i San Francisco bör man även ta en tur till fängelseön Alcatraz och gå omkring i Fisherman's Warf, hamnområdet som innehåller restauranger, affärer och akvarium.
Här finns 185 andra tips på vad man kan göra i San Francisco, ladda ner reseguiden här

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
San Francisco

Venedig

När man listar vattennära städer är det omöjligt att inte nämna historiska Venedig med sina vackra kanaler och charmiga hus. Passa på att besöka någon av stadens vinbarer för traditionell venetiansk tapas och lokala viner.
Vill du vet mer? Ladda ner reseguiden till Venedig

Foto: chensiyuan via wikicommons
Venedig

Rio de Janeiro

Sagolika Rio de Janeiro är känd för sina många vackra stränder och sitt livliga kulturliv. Här får du inte missa Ucra, ett rofyllt, grönt område med vacker arkitektur från kolonialtiden.
Här är reseguiden för dig som vill uppleva Rio

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Rio de Janeiro

San Sebastian

På senare år har San Sebastian i norra Spanien blivit en av Europas mest populära vattennära städer, enligt resesajten Fodors Travel. Förutom de vackra omgivningarna och den populära surfingen finns här fler restauranger med michelin-stjärnor än i någon annan stad i världen. Så missa inte maten i denna kulinariska huvudstad.

Foto: Nigels Europe & beyond/Flickr
San Sebastian

Lissabon

Med vacker arkitektur och magnifik utsikt är Portugals huvudstad Lissabon en av de vackraste vattennära städerna i världen. Här bör man ta sig tid för långa promenader i den kuperade stadskärnan och besöka någon av de vackra utsiktsplatserna. Man kan även besöka Europas största inomhusakvarium, Oceanário de Lisboa.
Här är allt du behöver veta inför resan till Lissabon

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Lissabon
Publicerad:

MER OM RESA