Nya resguider till Asien

Publicerad:
Uppdaterad:

Ladda ner resguider till Phuket, Goa och Kerala

Kerala

I sydvästra hörnet av Indien ligger Kerala som Mahatma Gandhi kallade för ”det gröna Indien”. Det är lätt att förstå varför när du ser Keralas landskap som är täckt med tusen och åter tusen kokospalmer som på Keralas huvudspråk kallas för livets träd.

För besökaren bjuder Kerala på milsträckta stränder och över 40 floder som skapar möjlighet att segla med husbåt och se vattenlandskapet i sin egen takt. Med lätthet tar du dig runt i Kerala med tåg, buss och taxi. Tempel, museum och lämningar från portugisernas, holländarnas och britternas tidevarv blandas med affärer, marknader och familjeägda restauranger där kryddstark mat, fruktjuicer och färsk fisk lagas.

Goa

Goa är palmkantade stränder, mil efter mil. Strandparty, trancemusik och ryggsäcksluffare är också Goa. Framförallt är Goa en destination som vänligt bjuder på sig själv och ger en mjukstart till att lära känna Indien.

Det är lätt att ta sig runt i den lilla staten. Portugisiska fort, kyrkor, tempel. Hippies? I dag är det i stort bara onsdagsmarknaden i Anjuna och festerna efter marknaden som minner om forna decenniers hippieliv.

Goa är perfekt för sol och bad när svenskkylan får dig att drömma om tropikerna.

Phuket

När svenskarna vill ersätta vintermörkret med sol, värme och bad ligger Phuket högt på topplistan. Varje år vallfärdar vi i tusental till den härliga ön i Andamansjön.

Här finns vackra vita stränder, turkosgrönt hav och grönskande kuperad natur. Men Phukets popularitet ligger också i dess varierade utbud. Här finns några av de mest livliga och nöjesfyllda turistorterna i landet och samtidigt stränder där du kan njuta av lugnet. I Phuket Town lever thailändarna sitt vardagsliv och här går det att shoppa annat än de vanliga turistprylarna. På ingen annan ö kan du roa dig med så många olika aktiviteter - dykturer, fiske, båtcharter, elefantridning, gocart, zoo och mycket mer håller den som vill sysselsatt hela semestern.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Reseguider