5 spännande platser i Palma du inte vill missa

Härliga tips för weekendresan till Mallorca

Uppdaterad 2019-06-10 | Publicerad 2019-04-30

Missa inte de här härliga platserna i Palma på Mallorca.

En röd dag mitt i veckan bäddar för en långweekend i maj.
Allra helst reser vi till Mallorca och njuter av både strand och stad.
Här är 5 platser du inte vill missa i Palma.

Pittoreska gränder, topprestauranger och fantastiska kulturupplevelser. Palma på Mallorca har verkligen allt. Just nu är det extra många svenskar som har siktet inställt på den soliga ön. Färsk statistik från resebyrån Ticket visar att klassikern Mallorca är resmålet som bokas mest i Valborg.

Eftersom den första maj ligger på en onsdag mitt i veckan i år, tar många semester i slutet av veckan för att få en riktigt lång helg.

Perfekt för minisemester

– Mallorca har så här års en behaglig svensk sommarvärme. Havstemperaturen har än så länge inte hunnit stiga så mycket, men för de mindre handsugna är Mallorca, med alla sina möjligheter till utflykter och aktiviteter, ett perfekt allsidigt resmål, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Dessutom är priserna relativt låga eftersom det råder en något lägre efterfrågan på utlandsresor än i fjol.

The Guardian har listat många härliga platser i Palma som du absolut inte får missa. Här är ett urval för dig som är på väg till Mallorca i helgen.

5 ställen du inte vill missa i Palma

 • Carrer de la Missió
  Den här lilla bakgatan har levt upp de senaste åren. Från att ha varit lite skum och trist är den nu full av gallerier, butiker och bra matställen. The Guardian tipsar särskilt om bokaffären La Biblioteca de Babel som har ett litet kafé utanför butiken. Och bageriet Rosevelvet som sprider en doft av nybakat över kvarteret.
 • Mercat de L’Olivar
  Missa inte Palmas härliga matmarknad som är full av stånd med allt från grönsaker till skaldjur, fisk och charkuterier. Om du är hungrig är det bara att peka på det du vill äta, maten tillagas och serveras i någon av barerna en trappa upp.
 • Es Baluard
  Det här museet har alltid någon spännande utställning med nutida konst. Lokalen är inhyst i ett gammalt fort från 1500-talet som en gång var en del av stadens gamla murar. Här finns bland annat verk från Picasso, Miró and Barceló.
 • Quetglas
  Den här Michelin-prisade restaurangen ligger precis vid den lilla floden Torrent sa Riera. Maten är fantastisk och man får mycket för pengarna. The Guardians reseexpert tipsar särskilt om den rökta avokadon med räkmousse och het kokosnöt och lax med rödbetstartar.
 • Sky Bar at Hostal Cuba
  Takbar som ligger i tjusiga Santa Catalina vid hamnen. Perfekt att börja kvällen med en drink med utsikt över vattnet och solnedgången.

ANNONS