Förbud mot att fälla flygplanssätet för mycket

Av: 

Jenny Alexandersson

Delta Airlines förbjuder passagerare att fälla stolsryggen mer än 5 cm.

Foto: Getty

Flygbolag | Resa

Långa flygresor kan kännas jobbiga och tröttsamma. Att fälla ner stolsryggen en bit för att få en stunds vila är vanligt.
Men nu förbjuder Delta Airlines passagerarna att fälla sätet mer än 5 centimeter.

Att tillbringa timme efter timme sittandes i ett flygplanssäte kan vara enormt slitsamt. Att få fälla sin stolsrygg bakåt känns som en självklarhet på flygresan. Men passagerarutrymmet begränsas allt mer när flygbolagen vill utnyttja varje centimeter av ytan.

Ett vanligt standardmått mellan stolarna på amerikanska flyg låg tidigare nära 90 centimeter, i dag har det krympt till 76 centimeter för att få in fler passagerare, enligt NBC. Kortare avstånd mellan stolarna innebär att det blir svårare att fälla sätet.

Nya regler för kortare flygningar

Delta Airlines är ett av USA:s största flygbolag. Nu inför de nya regler på inrikesflygningar som är två timmar eller kortare med flygplansmodellen Airbus A320. Tidigare kunde passagerarna fälla sätet bakåt runt 10 centimeter i ekonomiklass. Nu minskas avståndet till 5 centimeter, rapporterar The Point’s Guy och Expressen.

Med de nya reglerna vill man förbättra känslan kring passagerarnas personliga utrymme. Enligt flygbolaget handlar det inte om att man vill ha mer utrymme för att kunna sätta in fler stolar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Här hittar du alla våra spännande reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE

Ryanair toppar svarta listan – igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Flygbolag | Resa

Flygbolag

United Airlines

Resa | Flyg

Airbus A320

Airbus

MER OM RESA

Fälla bak sätet på flyget – när är det okej?

Nu kan mittensätet på flyget bli mer bekvämt

SAS besked: Strejken är avblåst