Nytt charterbolag satsar på Turkiet

RESA

Uppstickare utmanar charterjättarna

Ännu ett charterbolag ger sig nu in i kampen om de svenska resenärerna till Turkiet.

4 500 kr för en vecka i april där allt ingår är premiärerbjudandet som ska locka resenärer till den nya aktören.

Från februari är det möjligt att boka de första resorna med arrangören Bentour. Reidar Svedahl är glad marknadschef på företaget, som hoppas på 30 000 resenärer från Skandinavien.

– Det känns bra, mycket bra. Det är rätt sak i rätt tid, rätt produkt. Vi kommer inte att vara ett lågprisföretag utan ha fyr- och femstjärniga lyxhotell till bättre priser än det svenskarna har sett tidigare.

Flyg till Antalya

Bentour ska med start 1 april flyga till Antalya i Turkiet från Stockholm, från i maj även från Malmö, Göteborg och Norrköping. Företaget kommer även att ha resor från Norge och Danmark.

Turkisk koncern

Bentour ingår i den turkiska koncernen MNG, grundad 1976 av Mehmet Nazif Günal, som bland annat äger en bank, flera flygbolag, och hotellkedjan World of Wonder.

Billigt all inclusive-boende på just World of Wonder är det som erbjuds de första öppningsveckorna i april.

– Jag tror allt inklusive är ett koncept för familjer som vill veta hur mycket pengar man kommer att göra av med. Många hittar billiga flygbiljetter till Europa men blir förskräckta när de kommer hem och upptäcker att resan totalt blivit dyrare än vad de trodde, säger Reidar Svedahl.

Jagar personal

Samtidigt som Bentour är i färd med att rekrytera till sitt servicecenter i Ånge, söker de skandinavisk kabinpersonal. På sikt räknar man också med att ägna sig åt konferensverksamhet och en annan målgrupp är fotbollslag. Där ska Umeå IK:s damer hjälpa till med marknadsföringen.

– Malmö FF är i Antalya just nu, vid WOW:s hotell finns sju naturliga gräsplaner. Hanna Ljungberg och de andra i Umeå IK ska i höst efter säsongen hjälpa till och sälja resor till svenska fotbollsklubbar, säger Reidar Svedahl.

Ledde Goodjet

Reidar Svedahl har en lång karriär i resebranschen bakom sig. Han ingick bland annat i styrelsen för Goodjet och Expressresor, som båda gått i konkurs, har arbetat för Ryanair, Nyköpings kommun och så sent som i somras blev han vd för nätreseföretaget Travelstart. En anställning som avslutades redan efter två månader.

Kammarkollegiet har ännu inte ställt någon resegaranti för Bentour eftersom de ännu inte inkommit med någon ansökan.

Priskoll: Så mycket kostar Turkiet-resan

Samtliga svenska charterarrangörer har i dag resor till Turkiet.

Till populära Antalya på sydkusten flyger sedan tidigare Ving, Always, Fritidsresor och Detur och fjolårets uppstickare Nazar.

Nina Marjavaara

ARTIKELN HANDLAR OM