2 nätter - 300 loppbett

Publicerad:
Uppdaterad:

Li Yu Liang blev sönderbiten på hotell i Paris

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDGREN
Li Yu Liang har nu fått tillbaka pengarna som hon lagt ut på hotellvistelsen.

Li Yu Liangs drömresa till Paris slutade med 300 loppbett

- Det var vidrigt. Hade det här hänt i Sverige hade hotellet tvingats stänga direkt.

Li Yu Liang från Landskrona har alltid drömt om att se Paris. Maken Claus Sørensen är busschaufför och kör mellan Köpenhamn och Paris.

Han tog med hustrun på en tur och inkvarterade henne på det välkända lågprishotellet Formule 1 i Bagnolet i östra Paris.

Betalade i förskott

Den 31 maj checkade Li Yu Liang in på hotellet och betalade i förskott för fyra nätter.

-Nästa morgon vaknade jag och märkte att jag fått över 100 loppbett över hela kroppen, säger hon.

Hon klagade i receptionen och fick byta rum från tredje till femte våningen.

-Morgonen därpå hade jag fått ännu fler loppbett, sammanlagt 300. Har de loppor både på tredje och femte våningen så är säkert hela hotellet fullt av dem.

Fick uppsöka läkare

Li Yu Liang blev förtvivlad. Hotellet ordnade så att hon fick träffa läkare och betalade hennes läkarräkning och medicin.

Hon checkade ut och fick en check på de resterande övernattningarna.

-De försäkrade att jag kunde lösa in checken i vilken bank som helst, men glömde att informera mig om att det krävs att man har ett franskt bankkonto.

Efter att ha gått bet hos två banker och ett postkontor, kontaktade hon fransk polis. De kunde inte heller göra något, eftersom de ansåg att det handlade om ett kommersiellt ärende.

Hotellet gav henne rådet att kontakta hotellkedjans servicecenter. Men några pengar fick hon inte, trots att hon skrivit till servicecentret och bifogat checken.

När Aftonbladet ringer upp Jérôme Aubé, hotellkedjans pressansvarige, säger han sig känna till ärendet och försäkrar att Li Yu Liang ska få sina pengar snarast.

Hur åtgärdade ni lopporna?

- Korridoren på tredje våningen har sanerats. Dessutom har hotellet bytt ut alla trädetaljer i Li Yu Liangs rum, samt i angränsande rum, eftersom lopporna lägger ägg i träet, säger Aubé.

Gjordes samma sak även på femte våningen?

- Nu förstår jag inte. Hon bodde väl bara på tredje våningen? Enligt de uppgifter jag har bodde hon bara en natt på hotellet.

Plåster på såren

I måndags hade Li Yu Liang äntligen fått tillbaka pengarna för hotellvistelsen. Som plåster på såren får hon också en gratisnatt på något av kedjans hotell.

Loppor sprider sjukdomar

Petra Månström

Publicerad:

MER OM RESA