”Atmosfären är gemytlig”

1 av 3
RESA

Brusande folkliv och tysta skogsgläntor. Carin Hjulström-Livh kan sitt Göteborg och njuter av båda.

Under våren har Carin Hjulström-Livh arbetat som programledare i Stockholm. Men nu håller hon tummarna för en ny omgång av det egna programmet ”Carin 21.30” som spelas in i hennes hemstad.

Vad är det bästa med Göteborg?

– Den gemytliga atmosfären. Det är så lätt att prata med folk här, säger hon utan en sekunds tvekan.

Vilket är ditt smultronställe?

– Jag tycker det är jättemysigt att flanera upp och ner på Avenyn. Och att sitta på hotell Parks veranda med en kaffe eller en öl och bara titta på folk. Det ger en härligt internationell känsla mitt i stadens kärna.

Har du något doldisställe som du brukar gå till?

– Ja, faktiskt. Norra långvattnet ligger ovanför ÖIS klubbstuga bara några kilometer norr om Liseberg. Det är som ett bortglömt skogsområde.

– Även om det är otroligt nära stan känns det som man är långt borta. Någon enstaka sportfiskare står och fiskar i sjön som ser ut som en liten fjällsjö.

Nu grönskar det

Botaniska trädgården är en av Europas största. Förutom de exotiska växterna i växthusen kan man se 16 000 arter. Här finns till exempel Japandalen med näsduksträd och junimagnolia, exotiska tropikhuset och örtagården. Öppet dagligen. Inträde till växthusen: gratis för ungdomar och barn under 20 år, 20 kr/vuxen.

w3.goteborg.se/botaniska

Och så finns även: Liseberg, Älvsborgs fästning, Slottsskogen, Konstmuseet och Världskulturmuseet.

KALENDARIET:

Det Glada Göteborg (3–11/6) Göteborgs Blues Party, Villa Belparc (29/6–1/7) Europeisk Porsche Parade, Avenyn (29/6–2/7) Rosenfesten, Trädgårdsföreningen (1–2/7) Nordlek, nordisk folkmusikfestival, Svenska mässan (25–30/7) EM-festen (Göteborgskalaset), inför och under EM i friidrott, city (4–13/8) Göteborgs Jazzfestival 2006 (18–20/8)

Läs också:

ARTIKELN HANDLAR OM