Här är Sveriges bästa campingplatser

Här är Sveriges bästa campingplatser
Här är Sveriges bästa campingplatser

Sverige är fullt av härliga campingplatser och Camping.se har listat 14 femstjärniga campingar som får dig att längta extra mycket efter semestern.

1. Hafsten resort

Läge: Bohuslän, mellan Göteborg och Strömstad, strax väster om Uddevalla.
Anläggningen: 360 campingtomter för husvagnar, husbilar och tält. 150 säsongstomter. 60 stugor: exklusiva hotellstugor, större välutrustade stugor med flera sovrum för familjer, samt enkla stugor för övernattning. Du kan även bo i en så kallad Tipi (trätält med plats för många med eldstad i mitten. Det finns el, kylskåp och rinnande vatten). På området finns tre restauranger, varav en är öppen året om. Butik, mini-spa med bubbelpool. bastu, relax.
Badmöjligheter: Nära havet med två egna stränder i direkt anslutning till campingen. Nybyggt poolområde med fyra bassänger och en 86 meter lång vattenrutschbana.
Aktiviteter: Här finns mycket att välja bland, bland annat äventyrsgolf, tennis, trubadurkvällar, motorbåt, trampbåt, kanotuthyrning, 900 meter lång zipline, klättervägg och ridning.
Hemsida: hafsten.se

2. Årjäng camping & stugor sommarvik

 Årjäng camping & stugor sommarvik
Årjäng camping & stugor sommarvik

Läge: Värmland, nära Årjäng.
Anläggningen: 60 stugor i olika modeller och 300 campingtomter. 200 säsongstomter. Glamping som är lite lyxigare tält. Restaurang som även serverar frukost och lunch under högsäsong.
Badmöjligheter: Barnvänliga sandstrand vid sjön Västar Silen med vattenattraktioner. Stort poolområde med poolbar och barnbassäng.
Aktiviteter: Här hittar du bland annat äventyrsgolf, kanot, trampbåt och funkajak. Under högsäsong finns även Kids Club med aktiviteter som minidisco, ponnyridning och ansiktmålning och andra ledarledda aktiviteter. Stretching, aerobics, vattenpolo och beachvolleyboll. Här finns lekplatser, vedeldad bastu med egen brygga, relaxavdelning med jacuzzi, turkisk ångbastu och hot tub.
Hemsida: sommarvik.se

3. Kronocamping Swecamp Lidköping

Läge: Västergötland, strax utanför Lidköping vid Vänerns strand.
Anläggning: 463 campingtomter, 150 säsongstomter och 30 stugor. Restaurang Sjökanten är en populär restaurang som ligger i hjärtat av campingen med fin utsikt över Vänern och Kinnekulle. Den har 120 sittplatser inomhus och en stor uteservering. Under högsäsong kan man bland annat sjunga karaoke, lyssna på rock eller jazz, tävla i quiz.
Badmöjligheter: Flera tempererade bassänger och barnbassäng.
Aktiviteter: Bland annat segway, hoverboard, cykel, trampbil och hästridning. Men även gym, bastu, bubbelpool och relax, äventyrsgolf och aktivitetshus. Det finns även barnklubb.
Hemsida: kronocamping.com

4. Böda Sand

Läge: Norra Öland.
Anläggning: 1152 campingtomter, 190 säsongstomter och 159 stugor. Tomterna är upp till 150 kvm stora och kan fås med VA- och TV-anslutning. STugorna finns i olika storlekar, från tvåbäddsstugor till fullt utrustade stugor för åtta personer. Det finns även lyxigare strandhus. Alla stugor har egen uteplats. Många restauranger som erbjuder allt från à la carte till snabbmat.
Badmöjligheter: Stort poolområde med vattenland och en fantastiskt sandstrand. Barnpool.
Aktiviteter: Stort utbud av aktiviteter, bland annat yoga, golf, kanot, tennis, dykning, löpning, strandvolleyboll, lekplats och vattengympa.
Hemsida: bodasand.se

5. Daftö Resort

 Daftö Resort, Norrviken är det nordligaste viken på Daftö. Ett område som passar de som älskar havet men som samtidigt vill ha nära till pulsen. Här finns också husbilsplatserna.
Daftö Resort, Norrviken är det nordligaste viken på Daftö. Ett område som passar de som älskar havet men som samtidigt vill ha nära till pulsen. Här finns också husbilsplatserna.

Läge: Bohuslän, fem kilometer söder om Strömstad.
Anläggning: 710 campingtomter, 350 säsongstomter och 130 stugor. Alla campingtomter för husvagn och husbil har eluttag, TV-uttag och vatten- och avloppsanslutning. Stugor från små enkla 2-bäddsstugor till välutrustade åttabäddsstugor med dusch, toalett, diskmaskin och flera rum. Flera restauranger på området som serverar allt från à la carte till snabbmat.
Badmöjligheter: Pool på området med vattenland. Strand, klippor och bryggor att bada ifrån.
Aktiviteter: Mycket aktiviteter. Barnen kan gå på piratteater och skattjakt varje dag under sommaren. Tågtur med Daftötåget och Nära till nöjesparken Daftöland med åkattraktioner. Spa, bastu och jacuzzi.
Hemsida: dafto.se

6. Byske havsbad

Läge: Västerbotten. Byske Havsbad ligger ca tre mil norr om Skellefteå, strax intill Byskeälven.
Anläggning: 470 campingtomter, 90 säsongstomter och 82 stugor med varierande standard och storlekar. Två lyxiga glamping-tält för två personer. Restaurang på området.
Badmöjligheter: Lång finkornig sandstrand som är långgrund och välhållen. Tempererade pooler med vattenrutschbanor på Byske utebad. 125 kvadratmeterstor barnbassäng med havstema och lekattraktioner.
Aktiviteter: Uthyrning av cyklar, trampbåtar och Segway. Äventyrsgolfbana, discgolf och ledarledda aktiviteter för de allra minsta. Sportfiske och tennis.
Hemsida: skelleftea.se/byskehavsbad

7. Ansia Resort

Läge: Västerbotten, Lycksele.
Anläggning: 470 campingtomter och 64 stugor. Olika modeller och storlekar på stugorna från toppmoderna 4-, 6- och 8-bäddsstugor med ett eller två separata sovrum, dusch och wc, kök, TV samt uteplats. Ett antal av 6-bäddsstugorna har även bastu. Restaurang på området.
Badmöjligheter: Strand och Ansia Badpark med tempererat vatten, vattenrutschbanor, vågbad och vattenfall.
Aktiviteter: Bangolf, boule, cykeluthyrning, sportfiske, golf.
Hemsida: ansia.se

8. Pite Havsbad

Pite Havsbad
Pite Havsbad

Läge: Norrbotten, vid Pietå.
Anläggning: Hotellrum. 833 campingtomter, 180 säsongstomter och 230 stugor. Stugorna varierar i storlek och pris. Samtliga är utrustade med kök/pentry, allrum, dubbla sovrum, dusch & wc samt altan. Flera restauranger på området.
Badmöjligheter: Pite havsbad kallas även för Svenska rivieran och har en fantastisk vid sandstrand.
Aktiviteter: Bland annat bangolf, tennis, äventyrsgolf och stort lekland. Vid havet finns ett 830 kvm stort spa med utsikt över norrlandsskärgården.
Hemsida: pitehavsbad.se

9. Sonjas camping & stugor

Läge: Norra Öland.
Anläggning: 341 campingtomter, 18 säsongsplatser och 32 stugor i olika storlekar och prisklasser. Fråån 2 till 12 personer. I anslutning till receptionen finns en restaurang med pizzeria, gatukök och café. Här finns också minilivs.
Badmöjligheter: Poolområde med två pooler, varav en är en liten babypool. Fantastiskt sandstrand.
Aktiviteter: Aktivitetshus med gym, fotbolls och vollybollplan, boule bana och skateboardsramp. Fina promenadstråk och många sevärdheter i närheten. Bangolf, bastu och tennis.
Hemsida: sonjascamping.se

10. Västervik resort

Läge: Småland, Västervik.
Anläggning: 829 campingtomter, 200 säsongtomter och 150 stugor.
Badmöjligheter: Lång och fin sandstrand. I direkt anslutning till campingplatsen finns Upplevelsebadet med vattenäventyr och relax under samma tak. Här finns vågströmmar, vattenrutschbanor, pooler, olika bastutyper och varmvattenkällor.
Aktiviteter: Nervkittlande aktiviteter på Äventyrsberget. På Västervik Resort har de extra fokus på aktiviteter för barn och unga. Äventyrsgolf, båt- och kanotuthyrning och sportfiske.
Hemsida: vastervikresort.se

11. Kneippbyn resort Visby

 Kneippbyn resort Visby
Kneippbyn resort Visby

Läge: Gotland, 3 km söder om Visby.
Anläggning: 200 campingtomter och 100 stugor i olika storlekar och prisklasser. Hotell och vandrarhem.
Badmöjligheter: Här finns både strand, poolområde och vattenland.
Aktiviteter: På området hittar du både vattenland med flera kittlande vattenrutschkanor och ”BarnAfterBeach” samt Kneippbyns Sommarland med hoppborg, gocart, radiobilar, bergochdalbana och mycket mer. Här finns även det riktiga Villa Villekulla, originalhuset från de klassiska filmerna om Pippi).
Hemsida: kneippbyn.se

Gotland: Reseguide till Sveriges eget utland

12. Apelviken.se

Läge: Halland, ett stenkast utanför Varberg.
Anläggning: 489 campingtomter, 175 säsongstomter och 72 stugor. Två restauranger och livsmedelsbutik finns på området.
Badmöjligheter: Härligt lång strand. Dessutom finns det en stor uppvärmd pool utan kostnad för incheckade gäster.
Aktiviteter: Här finns mycket att göra, bland annat vattengympa, innebandy, liveunderhållning, vindsurfingkurser, karaoke, Barnens After Beach, poolparty och mycket mer.
Hemsida: apelviken.se

13. Mötesplats Borstahusen

Läge: Skåne, utanför Landskrona.
Anläggning: 183 campingtomter, 70 säsongstomter och 63 stugor i olika storlekar och prisklasser. Det finns restaurang (Erikstorps Kungsgård), servicebutik och kiosk på området.
Badmöjligheter: Långgrund och barnvänlig strand med utsikt över Ven och Köpenhamn. Pir med badstege.
Aktiviteter: Det finns spa med bastu och bubbelbad. Bangolf, boule och utegym. Fiske och vandringar samt många sevärdheter i närheten.
Hemsida: motesplatsenborstahusen.se

14. Gustavsvik

Läge: Närke, Örebro.
Anläggning: 655 campingtomter och 40 stugor i olika storlekar och prisklasser. Servicebutik, restaurang, kiosk och kafé på området.
Badmöjligheter: Gustavsviks utebad har två utepooler, vattenlekbassäng för de mindre barnen, lekplats och sandlåda, sommarservering och vattenrutschbanan Familyslide. Det finns en jättelekpark, minilantgård och äventyrsklubb.
Aktiviteter: Här bor du nära Äventyrsklubben, minigolf, hoppborgar och en av Sveriges största badäventyr Lost City.
Hemsida: gustavsvik.se

Här hittar du alla våra reseguider
Publisert:

LÄS VIDARE