Så blir världens längsta flygning

Av: 

Jenny Alexandersson

Snart kan du resa mellan Singapore och New York non stop.

Foto: Singapore Airlines

Resa | Flyg

Extra sköna säten, lyxig mat, anpassat ljus och panoramafönster. Passagerarna på världens längsta flight måste tillbringa 19 timmar ombord – men får njuta av extra lyx och bekvämlighet.

Efter några timmar börjar det krypa i benen på de flesta som flyger långt. Speciellt om man sitter i ekonomiklass och det är minimalt med benutrymme. Tänk dig då att tvingas tillbringa 19 timmar ombord på ett plan. Det blir verklighet när Singapore Airlines slår världsrekord med sin nya flight mellan Singapore och New York senare i år.

Flighten slår det gamla rekordet som innehas av Qatar Airways som flyger mellan Doha i Qatar och Auckland i Nya Zeeland på 17 timmar.

Rekordflight

Flygbolaget har köpt in ett antal Airbus A350-ULR där ULR står för “ultra long range” – ultralång räckvidd. Planet kan ta sig 18 000 kilometer utan att mellanlanda och det kan inget annat passagerarplan i dag. Sträckan mellan New York och Singapore är 15 000 kilometer lång.

För att göra resan så bekväm som möjligt är alla A350-plan designade så att de ska likna ett stort rum, mer än ett flygplan. Taket är högre och väggarna nästan vertikala och tillverkade så att de reducerar oväsen från motorerna. Den speciella led-belysningen ska underlätta för passagerarnas omställning mellan tidszonerna. Fönstren är större än vanligt så att passagerarna kan njuta av utsikten.

Inga ekonomisäten

Kabinen kommer att ha en stor businessavdelning med extra bekväma säten och en premium ekonomiavdelning. De vanliga ekonomisätena kommer alltså inte finnas kvar.

Det finns även en möjlighet att delar av lastutrymmet kommer att designas till loungeyta där passagerarna kan sträcka på benen, ta en drink och mingla med andra passagerare. En sådan design presenterades på Aircraft Interior Expo i Hamburg tidigare i vår och ska användas på alla A330-plan på långdistansflygningar, men kan vara aktuell även för A350.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Här hittar du alla våra reseguider
Publisert:

LÄS VIDARE

Thai airways ställer in Europa-flighter

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg

Airbus

Singapore Airlines

Airbus A350

Resa | New York

Resa | Singapore

MER OM RESA

Nu invigs världens längsta flygtur

Planet slog hastighetsrekord över Atlanten

Här är frågorna som piloter får av barn