Superpriser på flygbiljetter

Av: 

Lina Thorén

Resa

Flera stora bolag kör rea och kampanjer samtidigt

Ta chansen... Nu är det billigt med flygbiljetter.
Ta chansen... Nu är det billigt med flygbiljetter.

Flygbolagen slåss om vårens resenärer.

Nästan alla stora bolag sänker priserna eller lockar med erbjudanden.

– Det är guldläge för dig som har möjlighet att resa, säger Amelie Enström på resesökmotorn Destination.se.

Just nu är det fyndläge på flygbiljetter.

Flera stora bolag kör kampanjer och det finns miljontals biljetter till reducerat pris.

Störst är SAS som rear ut en miljon flygbiljetter, om du bokar före tredje april. Men även Norwegian, KLM och Airfrance, Finnair, Icelandair och Lufthansa har släppt billiga biljetter nu i dagarna.

– Det är den här mellanperioden, mellan skolloven, då det inte är så stor efterfrågan. Då brukar det alltid komma någon rea, säger Amelie Enström.

Långväga flyg mest prisvärt

Priserna på långflygningar har varit inne i en nedåtgående trend ett tag. I vintras noterades rekordlåga priser på biljetter till bland annat Asien.

Prisraset beror delvis på ökad konkurrens bland flygbolagen.

Några exempel på riktiga kap just nu är en biljett från Arlanda till Bangkok, tur och retur, för 4400 kronor med Finnair. Ett annat kap är New York tur och retur för 4600 kronor, med British airways.

Även Air france rear ut interkontinentalflyg om du bokar före 28 april. 

Expertens tips

SAS rear bland annat ut biljetter ner till ett vårblommande Europa, exempelvis London för 569 kronor och Paris för 869 kronor i maj.

– Det gäller att vara uppmärksam och lägga ner lite tid på att leta efter de bästa biljetterna. Ett tips är att åka Norwegian ut i Europa och ett annat flygbolag hem. Kanske SAS, de verkar ha bra priser. En sådan variant kan göra att du sparar tusenlappar mot vad det kostat annars, så det kan vara värt att ta jobbet att jämföra biljetterna ordentligt, säger Amelie Enström.

Publisert: