Här får du bäst hotell för pengarna år 2016

Av: Sofia Börjesson

Publicerad:
Uppdaterad:

Billigare än man tror med bra hotell i Europa

1 av 3 | Foto: Trivago
Belgrad toppar listan över storstäder där genomsnittpriset på bra hotell är lägst.

Vill du resa men har en tajt budget?

Då kan du välja något av resmålen där hotellen ger bäst valuta för pengarna.

Serbiens huvudstad Belgrad toppar listan – medan Sverige är långt ifrån topp-10.

Januari är en månad då de flesta av oss har lite knappt med pengar. December lämnade hål i plånboken och kvartalsräkningarna har börjat hopa sig i brevlådan. Om man ändå vill ge sig ut på en resa kan det vara bra att göra en resebudget – och en av de högsta kostnaderna på resan är ofta boendet.

Hongkong billigare än Sverige

I en undersökning som har utförts av hotellsöksidan Trivago listas städerna som erbjuder bäst hotell för en billig penning. Rankningen är baserad på det årliga genomsnittspriset för ett standard dubbelrum kombinerat med städernas genomsnittliga hotellrykten.

50 storstäder kom med på listan och Stockholm hamnade på plats 38, precis efter Hongkong. Oslo kom på plats 36 och Köpenhamn på plats 44.

Topp 3: Här bor du bäst billigt

1. Belgrad
Serbiens huvudstad toppar listan över de städer som erbjuder bäst hotell för pengarna i världen. Tycker du om open-air-fester? Då är det här staden för dig. Om sommaren erbjuder Belgrad ett stort utbud av festivaler och utomhusfester, och det är dessutom billigt att leva här. En halv liter fatöl kostar omkring 12 svenska kronor.

Är du mer intresserad av historia än fest finns det något här även för dig. Belgrad är nämligen en av Europas äldsta huvudstäder.

2. Sankt Petersburg

Vinterpalatset, Uppståndelsekyrkan, Petershof palats. I Rysslands näst största stad Sankt Petersburg finns det gott om turistattraktioner för den kultur- och historieintresserade. Du kan även sätta dig på något av stadens många hippa kaféer för att avnjuta kaffe som är bryggt enligt hipster-konstens alla regler. Du kan också besöka den Dostojevskij.inspirerade baren och restaurangen The Idiot som är känt för sin borsjtj och som dessutom alltid bjuder på en kompletterande vodka – oavsett vad du beställer.

3. Bukarest

Enligt Trivagos index hamnar Rumäniens huvudstad Bukarest på tredjeplats. Upplev de Art Nouveau-inspirerade kvarteren och vackra ortodoxa kyrkor samtidigt som du bor bra och billigt. En övernattning på ett femstjärnigt hotell kostar i genomsnitt 1 224 kronor per natt för två personer.

Publicerad: