Guide till Stockholms bästa barer i sommar

Foto: Beatrice Lundborg
Eftermiddagssol på Strömterrassen
RESA

Upplev Stockholms myllrande uteliv i sommar.

Sippa drinkar på en historisk innegård, på en takterass med utsikt över hela staden eller varför inte i en gammal brandstation.

Här är uteserveringarna och takterasserna du måste besöka på semestern.

Glöm inte bort att besöka någon av Stockholms trevliga barer och uteserveringar i sommar. Huvudstaden bjuder på alltifrån storslagna utsikter till intima barer på mysiga bakgator.

Foto: Robin Lorentz Allard
Bar Hommage / Delikatessen

Södermalm

Bar Hommage/ Delikatessen

I den gamla brandstationen på Krukmakargatan 22 kan du både dricka drinkar och äta middag i en av Stockholms finaste restaurangmiljöer. Bar Hommage/ Delikatessen för tankarna till Paris och på menyn finns gott om franska viner och fantastiska cocktails.

Foto: Claes Helander
Champagnebaren på Södra teatern

Södra teatern

Nyrenoverade Södra Bar består av tre barer, scen, dansgolv och en veranda med fantastisk vy över Stockholms inlopp. Här kan du antingen sitta och ta de lugnt och njuta av utsikten eller dansa tills solen går upp. Eller varför inte gå ner till Mosebacketerrassen för en av sommarens konserter.

Trädgården

Under Skanstullsbron hittar du stockholmarnas främsta sommarhäng och nattklubb. Här kan du mingla runt eller dansa från 17–03 måndag till lördag. På trädgården finns alltifrån utomhusbio till mat och liveakter. Vill du undvika att stå i kö kan det vara en god idé att komma innan klockan 21 på fredagar och lördagar.

Foto: Urban Orzolek
Urban Delis takbar

City

Tak

Sommarens mest hypade bar Tak är granne med nyöppnade hotellen At Six och Hobo på Brunkebergstorg. Väl värt ett besök för den som vill sippa goda drinkar och blicka ut över den fantastiska utsikten 48 meter över havet.

Urban Deli Sveavägen

Det är alltid bra häng på Urban Deli. På Sveavägen 44 finns både hotell, mataffär och restaurang. Under sommarmånaderna öppnar de takbaren på nionde våningen där du kan njuta av värmen bland takåsarna i city.

Foto: Fredrik Rollman
Guldterrassen

Strömterrassen

På Kungliga Operans terrasser har du utsikt över slottet från första parkett. Se hur solen går ner över Mosebacke eller mingla natten lång på någon av veckans klubbar. Över operans entré ligger grannen Guldterrassen, där kan du avnjuta ett glas rosé och smårätter med inspiration från medelhavet.

Foto: Mathias Nordgren
Grand Escalier

Östermalm

Grand Escalier

Trädgårdsbaren på Escalier är öppen varje dag hela sommaren och passar bra för både after work eller drinkar inpå småtimmarna.

Strandvägen 1

Drick sommardrinkar eller ät något gott i solen på populära Strandvägen 1. Öppet veckans alla dagar - frukost, lunch och middag.

Kungsholmen

Mälarpaviljongen

På Norr Mälarstrand ligger Mälarpaviljongen med utsikt över vattnet och Södermalm. Här finns 700 sittplatser, bar, café och en trädgårds- och inredningsbutik. Öppet från 11 till sent, mellan april och september.

Piren

På vattnet vid Hornsbergs Strand ligger restaurang Piren där du antingen kan äta middag eller bara dricka drinkar. På sommaren har de en DJ i utebaren från klockan 17, onsdag till lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM