Hotellet som har en ”camping” på taket

Av: Johan Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

På Grand Daddy i Kapstaden kan du checka in i John Lennons husvagn

Gäster i björnkostym och husvagnar på taket.

Grand Daddy är sannolikt Kapstadens mest spännande hotell.

Särskilt om du gillar överraskningar... och John Lennon.

Det enda som är lika gammalt som farfar på hotell Grand Daddy i centrala Kapstaden i Sydafrika är möjligen hissen. Den är bland de äldsta i staden, byggd i trä och mässing. Resten av hotellet är dess motsats. Nytt, lekfullt och i allra högsta grad otraditionellt.

Hotell Grand Daddy är superdesignat. Kronan på verket är hotellets Penthouse Trailer Park - en husvagnscamping på taket. Det låter sunkigt, men är i själva verket raka motsatsen.

Husvagnarna är av 50-tassnitt och extremt lyxiga och rymliga. De är alla inredda på olika sätt och har namn som "Ballad of John and Yoko" och "Guldlock och de tre björnarna".

Björnkostymer ingår i priset

Insidan av Lennon-husvagnen ger en känsla av att den legendariska popstjärnan just varit där. En gitarr ligger uppslängd på sängen och ett par solglasögon i John och Yoko-stil ligger på sängbordet. Inredningen är hippieinspirerad och skivhyllan fylld av Lennonmusik.

– Här kan gästerna få en unik upplevelse och för en tid fly det vardagliga och förutsägbara, säger hotellets ägare Jody Ferguson till Der Spiegel.

Guldlockhusvagnen (som möjligen attraherar barnen eller barnbarnen till den som hyr Lennon-husvagnen) är utrustad med bland annat björnkostymer. Det är helt okej att glida ner i sin lurviga pyjamas och gå ut och hänga i baren. På Grand Daddy är gästerna en del av inredningen.

Byggde bort brottsligheten

Längs Long Street där hotell Grand Daddy ligger vimlar det av shopping och andra hotell. Men så har det inte alltid varit. För fem år sedan var Long Street mer känt för prostitution, vapen och narkotika. Nu har det skett en byggboom i staden och kriminaliteten kring Long Street har bokstavligen byggts bort.

– Jag såg för flera år sedan områdets potential för turister, bara man fick bort all brottslighet, säger Judy Ferguson.

Numera vimlar det av turister längs Kapstadens coola Long Street. Men platsens vilda förflutna lever kvar på ett sätt. På Long Street kan vad som helst hända. Så bli inte förvånad när du stöter in i John Lennon i hotelllobbyn eller skymtar en björn i någon av shoppingstråkets coola boutiquer.

Läs mer på hotellets sajt:

www.granddaddy.co.za

1 av 9 | Foto: GRANDDADDY (samtliga bilder)
På utsidan ett helt vanligt sekelskifteshus. På insidan ett helt vanligt designat lyxhotell. Det är vad som händer uppe på taket som gör Hotell Grand Daddy världsunikt.

Spana in bildspelet!

Resguide till Sydafrika!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN