Bästa gåvan: kärleksresan

Oj, det är Alla Hjärtans dag på lördag! Och du har inget planerat?

Överraska din älskling med en resa, som ni gör senare i vår.

Här är 5 platser för kärlek, från budget till lyx.

1. Coola USA

Empire State Building, New York

En av världens mest kända byggnader – och väldigt romantisk. Det vet alla som sett ”Sömnlös i Seattle”, där Meg Ryan åker upp till toppen för att träffa sin blinddate Tom Hanks. Att gifta sig i Empire State Building är populärt på Alla Hjärtans dag. 14 utvalda par, som beskrivit sin kärlek i en ansökan, vigs på 80:e våningen varje år.

Prisexempel: Weekendresa i början av maj från 6 305 kr per person, inkl flyg och tre nätter på hotell med Airtours.

2. Fantastiska Hawaii

Waipi`o Valley, Big Island

Letar du efter en resa utöver det vanliga?

I Kohala, på Big Islands nordvästra kust, finns den sagolika och exotiska dalen Waipi`o Valley. Här finns tropiska växter, vattenfall och naturliga bassänger som ni kan bada i. Att ta sig hit är inte lätt, fyrhjulig motorcykel är enklast. För övrigt kan ni njuta av sol, härligt strandliv, paraplydrinkar och – förstås – varandra.

Prisexempel: Flyg från 8 490 kr med SAS, United Airlines och Aloha Airline Air via Chicago till Hilo airport. Hotellrum från 1500 kr per natt.

3. Vackra Italien

Villa San Michele, Capri

På den klippiga lilla ön Capri, utanför Neapels kust, finns den perfekta platsen för ett frieri. Ta med kärestan till Villa San Michele, huset där den svenska läkaren Axel Munthe bodde på 1800-talet, och njut av den svindlande vackra utsikten. Lägg händerna på sfinxen och önska att det blir ni för evigt. Det finns förstås mycket annat att göra på Capri. På dagarna njuter ni av bad från klipporna, på kvällarna äter ni gott på någon av de mysiga restaurangerna. Ett perfekt resmål, populärt bland jetset-folket – och priserna är därefter, tyvärr.

Prisexempel: Från 11 725 kr, en vecka i maj med Ving. På egen hand : flyg till Neapel, från 3037 kr med British Airways. Hotellrum är dyra, men finns från ca 406 kr per person och dygn.

5. Mysiga Fjällnäs

Fjällnäs, Härjedalen

Bara du och din älskade och fjället. Få platser är lika romantiska som hotellanläggningen Fjällnäs i Härjedalen. Nyligen knep hotellet dessutom sjätteplatsen på inflytelserika New York Times lista ”The 44 Places to Go in 2009”. Den orörda exotiska svenska vildmarken har blivit hårdvaluta hela världen vill ha och ingen annan stans kommer upplevelsen så nära som vid Fjällnäs hotell.

Du åker hit med bil, alternativet är flyg till Röros, Norge och hyrbil därifrån.

www.fjallnas.se

Prisexempel: Från 1 450 kr per person och natt för plats i dubbelrum.

4. Klassiska Prag

Karlsbron

Mozart har vandrat här. Liksom Einstein, Edison och Caruso. Att gå på den 650 år gamla Karlsbron, i hjärtat av Prag är som att kliva in i en gammal tavla. Allra vackrast är det att promenera på bron kvällstid, då många av stans byggnader är upplysta. Efter brovandringen kan ni koppla av med en god tjeckisk öl på någon av stans 8 000 (!) pubar.

Prisexempel: Flyg från 1 568 kr med Czech Airlines, hotellrum från 300 kr/person och dygn.

Jämför alla resor med en enda sökning
Publisert: