Portad från flyget efter ”intensiva tjejkyssar”

Publicerad:

Resa | Flyg

Stjärna från lesbisk tv-serie rasar mot stort lågprisbolag

”När blev det olagligt att visa känslor för någon man älskar”, skriver ”L-word”-stjärnan Leisha Hailey efter dramat på Southwest Airlines.
Foto: Clea DuVall/Wikipedia
”När blev det olagligt att visa känslor för någon man älskar”, skriver ”L-word”-stjärnan Leisha Hailey efter dramat på Southwest Airlines.

Homofobi, trakasserier av överviktiga passagerare och stopp mot säckiga byxor.

Nu blåser det åter igen kring Southwest Airlines efter att man förbjudit passagerare att pussas.

Flygbolagen gör allt för att det ska vara trevligt att flyga, men det får inte bli för trevligt, i alla fall inte på amerikanska lågprisjätten Southwest Airlines.

Det fick den amerikanska skådespelerskan Leisha Hailey uppleva efter att hon blivit tillsagd att inte pussa sin flickvän under en resa med det amerikanska flygbolaget.

Nu har historien spritts via Haileys twitter och flygbolaget anklagas för att ha homofobisk personal.

– Vi eskorterades av planet efter att vi blivit upprörda av tillsägelsen, skriver Hailey på sin twitter enligt awww.adelaidenow.com.au.

Bråket uppstod då personalen informerade paret om att medpassagerare klagat på deras "intensiva pussande".

Känd för sin sexuella läggning

Leisha Hailey är känd för sin medverkan i den kontroversiella tv-serien ”L-World”, som gått flera säsonger i USA och handlar om lesbiska, bisexuella och transpersoner.

– Vår personal, som är ansvarig för komforten ombord, tillrättavisade passagerarna enbart på grund av deras beteende, inte deras kön, försvarar sig flygbolaget i ett uttalande.

Men från Haileys sida så är saken solklar. Det handlar om homofobi och nu kräver hon en ursäkt från Southwest Airlines.

– När blev det olagligt att visa känslor för någon man älskar, skriver hon på sin twitter, och uppmanar alla att bojkotta flygbolaget.

Inte första gången

Det är inte första gången Southwest Airlines hamnat i blåsväder på grund av märkliga och homofoba attityder hos sin personal. Daily Telegraph berättade för några månader sedan om en Southwest-pilot som klagat på att kollegorna var en "outsinlig ström av gaypersoner och gamlingar" som han inte hade lust att umgås med mellan flygplansstoppen. Till pilotens förtret sändes uttalandet ut i kabinens högtalarsystem.

Men det tar inte slut där. Förra året slängdes regissören Kevin Smith av ett Southwest-flygplan. Smith ansågs för tjock och kaptenen klassade honom, på grund av hans stora kroppshydda, som en säkerhetsrisk.

Och för några veckor sedan blev världsartisten Billie Joe Armstrong, en av medlemmarna i gruppen Green Day, avvisad från ett Southwestflygplan för att han burit allt för säckiga byxor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN