Bästa restipsen till Helsingfors

Helsingfors är så mycket mer än bara en destination för Finlandsfärjorna. Ett besök här och du är garanterad kulturupplevelser, sena barrundor, spännande arkitektur och hänförande omgivningar. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Så skriver journalisten Lisa Olsson i inledningen av guiden till Helsingfors – som hon beskriver som den lilla huvudstaden med det stora nattlivet.

Våra grannar i öst gillar att festa och många barer och klubbar är öppna sent. Men självklart är det inte bara dryck som gäller, här finns också restauranger i toppklass som lyxiga Savoy eller spännande Juuri, där du kan äta finska tapas.

Att promenerar runt i Helsingfors, som har en rätt liten stadskärna, är nästan givet. Men blir man ändå trött i fötterna är det bara att hoppa på någon av alla spårvagnar som svischar förbi.

Vilket för övrigt är ett perfekt sätt att se det mesta av staden, från gröna Brunnsparken genom de centrala delarna och vidare till hippa området Kallio.

Passa också på att förundras över några av superarkitekten Alvar Aaltos verk, som till exempel Finlandiahuset. På många håll i Helsingfors blandas modern design med gamla kyrkor. Vackrast av dem alla är Tempelplatsens kyrka, som ligger insprängd i ett berg. Missa inte!

Några av rubrikerna:

Resa hit

Stadsdelar

Bo

Att göra

För barnfamiljer

Kultur

Shopping

Restauranger

Kaféer

Barer & nattliv

Guiden innehåller även en karta över Helsingfors – skriv ut och ta med!
 

Resguiden till Helsingfors består av 24 A5-sidor och publicerades i september 2011.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN