Idylliska Langkawi – örnarnas och apornas ö

Det första som händer när man kliver av båten på Langkawi är att man hamnar i ett shoppingkomplex där man kan handla taxfree. Praktiskt, javisst, men var är paradisstränderna? En taxiresa bort, på öns västra sida dyker de upp.

Långa stränder med vit sand, palmer och strandbarer. Det är något lojt men idylliskt över Langkawi. Till och med i högsäsong är det lugnt, man behöver inte trängas på stranden och inga försäljare rycker i en. Svenska turister har hittat hit men det är långt ifrån de tusentals som befinner sig i grannlandet Thailand.

Langkawi är örnarnas ö, det är därifrån namnet kommer. Men det är också apornas ö. Om du bara tar dig en bit bort från de stora stränderna dyker de upp och de är inte blyga. Har du nåt att tugga på tittar de på dig med vädjande ögon. För att verkligen se hur vackert Langkawi är ska du hyra en vespa och åka runt ön. Hitta en egen paradisstrand, besök risodlingar och beundra de vackra gröna bergstopparna. Eller ta en båttur till några av de många öarna i närheten.

Malaysierna är otroligt vänliga och tipsar gärna om saker att se och göra på ön så se till att få dig en pratstund med de vänliga själar som serverar dig mat, hyr ut solstolar eller arbetar på ditt hotell. Följer du deras råd kommer du garanterat få en oförglömlig semester.

Så skriver Lotta Zachrisson och Lisa Olsson som denna gång besökt Malaysia för Aftonbladets räkning.

Några av rubrikerna:

- Viktiga fakta

- Resan hit

- Orientering

- Stränder

- Strandaktiviteter

- Boende

- Att göra

- Att se

- Mat & dryck

- Restauranger

- Nattliv

- Shoppingställen

- Utflykter

Guiden innehåller dessutom kartor och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Om du är Plus-medlem addar du hem guiden utan extra kostnad.

Langkawiguiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 9 april 2008.

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Malaysia