Rusning efter julresor

Resa

"Barnfamiljerna är snabbast på att boka"

Thailand är hetaste julresmålet.
Thailand är hetaste julresmålet.

Nästan ett halvår kvar till jul – men trots att det är mitt i sommaren bokar svenskarna julresor som aldrig förr.

Hos vissa charterbolag är sju av tio jullovsresor redan bokade.

I år får svensken en extra fin julklapp: flera lediga dagar kring jul och nyår. Många passar då på att ta ut några semesterdagar och få en lång sammanhängande ledighet att åka bort på. Hos researrangörerna börjar jullovsresorna redan att ta slut.

Både Ving och Fritidsresor uppger att sju av tio resor över jul och nyår är bokade. Hos Apollo har över hälften av alla resor under de helgerna gått åt.

De flesta vill åka till Thailand. Dit finns det ännu färre jullovsresor kvar. Även Florida och Mexiko är populära resmål.

Glöggkryddorna ska med

– Den kundgrupp som bokar snabbast är barnfamiljerna. De kompletta familjehotellen med många pooler och Bamseklubb ökar i betydelse. Man vill att allt som finns hemma även ska finnas på hotellet, säger Peter Hellström, pressinformatör på Fritidsresor.

Enligt honom finns det två grupper av jullovsresenärer: de som flyr julen och de som vill fira jul, men i sol och värme.

– Förvånansvärt många plockar med sig både julgransbelysning, glöggkryddor och julklappar för att fira någon form av jul.

Jämför alla resor med en enda sökning

Aftonbladet-TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa