Malmö får ny flyglinje till Mallorca

Malmö får ny direktlinje till Mallorca
Malmö får ny direktlinje till Mallorca

Svenskarnas semesterfavorit Mallorca ligger nästan alltid i topp på listan över mest bokade destination på sommaren.
Nu får södra Sverige en ny direktlinje till solparadiset.

Det är flygbolaget BRA som startar en direktlinje från Malmö flygplats till Mallorca. Resan tar ungefär 3 timmar och 15 minuter och kommer att gå en gång i veckan. Varje lördag klockan 16.35 avgår en flight från Malmö. Och varje lördag klockan 21.10 lokal tid avgår en flight från Mallorca.

Flyglinjen kommer att trafikeras reguljärt under sommaren mellan den 15 juni och 3 augusti. Den görs med BRAs jetflyg Avro RJ 85 med plats för 95 passagerare.

– Vi ser att Mallorca är ett stort sommarresmål för svenskar, det är många som vill resa ditt på semestern. Vi fick ledig flygkapacitet och möjlighet att introducera den här direktlinjen, säger Jim Hofverberg, kommunikationschef på BRA flyg.

Endast sommarmånaderna

Priset för en enkelresa kommer att ligga på 998 kronor inklusive klimatskatt, övriga skatter och avgifter. Den som vill kan välja fossilfritt biobränsle vid bokning, till del av resan.

Att flyga till Mallorca är populärt även på våren och hösten, men att göra flyglinjen permanent är inte aktuellt i dagsläget.

– Just nu är den bara planerad över sommaren. Men vi ser alltid över efterfrågan och kapacitet, men i dagsläget handlar det om sommarmånaderna, säger Jim Hofverberg.

Publisert:

LÄS VIDARE