Ryanairs vd: Resenärer är ”idioter”

Av: 

Oscar Nelson

Resa

Ryanairs vd Michael O'Leary kallar passagerare för "idioter", rapporterar The Daily Mirror.

Bakgrunden är den engelska tvåbarnsmamman som tvingats betala böter till Ryanair för att hon inte skrivit ut sina boarding-kort.

Michael O'Learys utbrott ska ha skett under gårdagen, skriver The Daily Mirror.

O'Leary ska ha sagt att de resenärer som dyker upp utan utskrivet boarding-kort är "korkade" – och de som inte gillar regeln kunde "bu**er off" eller översatt till svenska: "dra åt h**vete".

Tvåbarns mamma tvingades böta

Bakgrunden till attacken är fallet med tvåbarnsmamman Suzy McLeod som nyligen fick betala 2600 kronor i böter till flygbolaget eftersom hon saknade utskrivna boarding-kort.

McLeod hade varit på utlandssemester i Spanien och när hon skulle resa hem till England saknade hon papprena. Ryanairs budgetresenärer förväntas att checka-in på nätet och skriva ut sina boarding-kort.

Saknade internetuppkoppling

Men enligt Daily Mirror ska McLeod ha bott i femton dagar i en villa som saknade internetuppkoppling och kunde därför inte skriva ut sina boardingkort, men det ansågs inte som en förmildrande omständighet.

Men Suzy McLeod valde att berätta om sin historia på Twitter, vilket skapat en läsarstorm på sociala medier mot Ryanair med över 500 000 följare på Facebook och Twitter – något som nu upprör lågprisflygbolagets vd Michael O'Leary.

"Vi tycker att hon ska betala 60 euro för att ha varit så dum" och "Sen kommer hon ut på Twitter, gud hjälp oss alla, och på något sätt ska vi ändra vår policy. Det kommer vi inte att göra", ska O'Leary ha sagt, enligt The Daily Mirror.

Publisert: