Klassiska roadtripen – vilken är din favorit?

Av: 

Christoffer Wickman

Resa

Tre tidszoner och åtta stater.

En resa på två veckor, gärna mer.

Route 66 tar dig från Chicago till Kalifornien och är bästa roadtripen i USA.

Aftonbladet Resa

Disneys Bilar. Filmer som Little Miss Sunshine, Easy Rider och Rain Man. Ett stort antal böcker.

Alla har de hämtat inspiration från Route 66 i USA.

Roadtripen på dryga 390 mil från Illinois i Chicago till Santa Monica i Kalifornien är den bästa roadtripen i USA.

I varje fall enligt den amerikanska digitala publikationen PureWow – som rankat de fem bästa i landet.

Amerikas historia

Att med bil ta sig från stat till stat på de natursköna och minnesvärda vägarna i USA är mångas dröm. Även om de flesta av de tvåfiliga vägarna numer ersatts av moderna motorvägar så är berömda Route 66 ett storslaget äventyr.

Genom de åtta staterna Chicago, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien passerar du inte bara tre tidszoner, du passerar också Amerikas historia på vägen som invigdes 11 november 1926.

Kan komma billigt undan

Den bästa tiden på året att ta sig fram längs Route 66 är från slutet av april till början av juli, eller från slutet av augusti till slutet av oktober. För att budgetera din resa krävs noggrann planering, men när du väl lämnat de större amerikanska städerna så kan du längs Route 66 komma undan ganska billigt. Det finns motel för cirka 150 kronor natten i ett dubbelrum, och snabbmat för runt tio kronor. Den stora kostnaden under din resa blir givetvis bensinen, som ligger runt åtta kronor litern.

Världsberömda bryggan

Det tar dig ungefär två veckor att ta dig fram längs väg Route 66, men de flesta rekommenderar dig att spendera minst en månad längs vägen. Detta för att hinna med allt som erbjuds längs Route 66, och inte bara de mest populära stoppen. Längs vägen erbjuds du allt från oljekällor, museum, vattenparker, till barer, restauranger, lanthandel, och öknen i Arizona samt kända broar och rastplatser.

Din resa avslutas sedan vid världsberömda Santa Monica Pier, som är en brygga vid slutet av Colorado Boulevard i Santa Monica i Kalifornien.

Se nedan för fler roadtrips i USA, har du någon favorit?

Källa: Route66guide.com

Publisert:

LÄS VIDARE

Route 66 – drömmen om det äkta Amerika