Magiska Koh Lanta

Thailändska ön Koh Lanta blev snabbt en svenskfavorit, såväl för barnlediga föräldrar som Stureplanskändisar. Men trots svenska skolor och smågodis har magiken inte försvunnit, tycker Susan Ritzén – frilansjournalist och ständig återvändare till Koh Lanta.

Så här skriver Susan i inledningen till nya resguiden till Koh Lanta:

Det finns flera förklaringar till varför Lanta fortfarande är ett avslappnat paradis. Ön är forhållandevis stor, resan hit är lång och utvecklingen har varit varsam. Jag satt en kväll och försökte få Ulf på Lanta Diver att berätta vad han saknar från förr. Men han sa att allt som hänt bara är till det bättre.

Jag tror honom. Medan det är lätt att förfasa sig över Phukets sexturism och Karons oändliga solstolsrader, så är det svårt att hitta samma deppiga tecken på massturism här. Inga höghus, ingen jetski. Att jag numera får gott kaffe och kan köpa kylt vin är inget jag sörjer.

Här är inte svårt att stöta på landsmän. Men du behöver inte se en enda köttbullsmeny heller – om du inte vill. Bortsett från på delar av Klong Dao är charterkänslan frånvarande.

Ordet paradis betyder olika saker för olika människor. Men på Lanta kan du ha det precis som du vill. Nästan oavsett vad du vill. En generös ö med en stämning som tilltalar i princip alla. Det är faktiskt ovanligt att vi är så här ense – till och med i paradiset.

Ur innehållet:

  Åka hit

  Ta sig runt

  Bo – från budget till lyx

  Spa & retreat

  Shopping

  Vackraste stränderna

  Äta gott

  Bästa ö-utflykterna

  Bröllopstips

  Ekoturism

  Kurser & skolor

  Stanna länge

Guiden innehåller även en karta över Koh Lanta och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden består av 24 A5-sidor och publicerades den 11 februari 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN