”Dalai Lama stannade och välsignade mig på hotellet”

Av: Annsofie Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

7 frågor om resor till Martin Timell

Foto: CARL-JOHAN BAUHN/TV4

Starkaste resminnet?

– Svårt, men ett av de starkaste är helt klart första gången som jag kom ut ur Lincolntunneln och in på Manhattan.

Värsta resminnet?

Dalai Lama.

– Det måste vara någon av alla gånger som man har blivit strandsatt på flygplatsen. En gång blev jag kvarlämnad 24 timmar i Dar es Salaam i Tanzania, det visade sig att planet var överbokat ... med 72 personer. Fast det kan också leda till något gott. När jag fick sova över på hotell i New Delhi visade det sig att Dalai Lama också bodde där. På väg ut blev jag stoppad av en livvaktsarm i bröstet, strax därefter dök Dalai Lama upp. När han gick förbi stannade han och välsignade mig och två personer till som stod där.

... och första resminnet?

– Bilsemester till västkusten med mor och far på sextiotalet. Jag kommer ihåg hur mamma rökte i framsätet och att det inte fanns säkertsbälten bak.

Favoritstad?

– Jag har två favoriter, Sydney och Melbourne i Australien. De är otroligt bra på flera sätt. Lätta att vara i, vänliga människor och så är det mycket vatten, det tycker jag om.

Varning?

– Det skulle vara att se upp med flygbolagen, vissa bolag betyder trubbel. KLM är väldigt ofta överbokade.

Reser aldrig utan?

– Böcker. Är man ute och reser får man räkna med att det blir en hel del väntan. Senaste var Kall som i graven av Peter Robinson och I Guds namn av David Yallop.

Till sist: vart går drömresan?

– Det skulle vara att åka och promenera i Nepal eller Bhutan.

Publicerad: