Åk nattåg till Jämtland i sommar

I sommar går nattåget mellan Stockholm och Jämtland varje natt-
I sommar går nattåget mellan Stockholm och Jämtland varje natt-

Somna i Stockholm och vakna i Duved.
Oavsett om du pendlar eller ska på semester så är nattåget ett rogivande och spännande sätt att resa på.
Från och med juni avgår tåg till och från Jämtland varje natt.

Många av SJ:s resenärer har önskat att nattågen till och från Jämtland ska gå varje natt året runt. Många pendlar mellan jobb och hem medan semesterresenärer kan spara en dags resande genom att sova sig genom resan.

I vanliga fall kör SJ nattåg under vintern och sommaren när det är högsäsong, medan trafiken av ekonomiska skäl ligger nere under vår och höst.

Bäddar och dusch

Nu har regeringen gett Trafikverket i uppdrag att upphandla nattåg som ska gå varje kväll hela året med start den 9 september. SJ:s sommartrafik var i år planerad från den 28 juni till den 19 augusti, men nu blir det trafik hela tiden fram till den 9 september till många resenärers stora glädje.

Nattågen går från Stockholm och passerar Östersund och Åre innan de når Duved. Tågen består av sitt- ligg- och sovvagnar. I liggvagnarna finns sex bäddar i varje kupé medan kupéerna i sovvagnarna kan bäddas för en till tre resenärer. Alla sovvagnar har duschar ombord och i första klass finns dusch och toalett i varje kupé.

Köp frukost ombord

Om man blir hungrig går det att handla i en kioskservering som även serverar frukost. För resenärer i 1 klass ingår frukostbuffé på hotell som ligger nära järnvägsstationerna.

– I början av maj införs möjligheten att boka singelkupé även i 2 klass sovvagn. Det är efterfrågat eftersom singelkupéerna i 1 klass ofta är fullbokade, säger Crister Fritzson, vd på SJ.

Stanna kvar på tåget

Avgången från Stockholm är kring midnatt, men man kan kliva på tåget redan strax efter klockan tio. Man kommer fram till Östersund runt klockan sex på morgonen och till Åre och Duved strax efter klockan åtta. Från Duved och Åre går tåget strax före klockan tio på kvällen och från Östersund vid halv tolv på natten. Man anländer tidigt till Stockholm, men den som vill kan stanna kvar på tåget fram till halv sju.

LADDA NER: Resguide – vandra i Sverige
Publisert:

LÄS VIDARE