Bästa tipsen för en naken semester

Av: Kristin Westesson

Publicerad:
Uppdaterad:
Allt fler väljer att kasta kläderna på semestern. Här under ett event för nakenbadande som slog världsrekord med över 13 000 deltagare.
Foto: The American Association for Nude Recreation
Allt fler väljer att kasta kläderna på semestern. Här under ett event för nakenbadande som slog världsrekord med över 13 000 deltagare.

Tänk dig att du står på en strand – helt naken – omgiven av massor av främlingar. En rätt obehaglig tanke för de flesta, medan det lockar andra. Är du sugen att semestra på ett nytt, friare sätt har vi de bästa tipsen.

Många älskar att gå nakna, men majoriteten föredrar att göra det i hemmets lugna vrå. Äta larver, föda barn, genomgå regeringskris eller hoppa bungyjump lockar säkert de flesta mer än att stå i paradisskrud offentligt. Men, enligt experterna, som ger sina bästa tips i experience.usatoday.com, är det inte så farligt – du måste bara våga ta första steget.

– Det mest överraskande är hur lite andra reagerar. Du inser snart att de sett alla typer av människor och kroppstyper nakna förut, säger Nicky Hoffman, Amerikanska Naturistsällskapet, till usatoday.com.

Hennes bästa råd? Prova!

– Du kommer kanske verkligen att gilla det, säger hon.

Och det verkar som att folk världen över har lyssnat på hennes råd. Nakenturistandet omsätter globalt över 400 miljoner dollar per år – cirka 30 miljarder svenska kronor – enligt Amerikanska institutet för nakenrekreation.

Börja med sarong

Kat Whitmire driver ett bolag som sysslar med nakenkryssningar och tipsar om att skala av kläderna steg för steg.

– Börja med att svepa in dig själv i en sarong – med inget under. Gå runt så ett tag och när du sedan känner dig bekväm glider du bara ur sarongen, säger hon.

Känns det alltför naket att spatsera omkring, testa med att ta ett nakendopp först – för många känns det mer bekvämt att vara omgiven av vatten. Experterna på området menar att en vanlig missuppfattning om naturistsemestrar är att de har en sexuell karaktär, men istället ska det handla om en mer sensuell upplevelse.

– Föreställ dig havsbrisen i ditt hår och varmt solsken på din hud – utan för tighta byxlinningar eller behåbyglar som skaver, säger Kat Whitmire.

"Svårt att göra en vän till nudist"

Men för att nakensemestern ska bli en lyckad upplevelse krävs också att vissa regler följs, till exempel kan man inte springa omkring och fotografera hej vilt omkring sig. Det uppskattas inte, så säg hejdå till likerekorden i sociala medier. Vid vissa tillfällen, till exempel vid finmiddagen, gör sig också något klädliknande bra för maximal trevnad. Ett smart tips är att ha med sig någon slags magväska eller liknande eftersom det är svårt att förvara sina tillhörigheter någonstans när man inte har kläder på sig. När du tar steget in i den nya, mer avklädda världen ska du vara medveten om att det är något som inte känns bekvämt för alla.

– Jag har upptäckt att det är lätt att göra nudister till vänner, men svårt att göra en vän till nudist, säger Kat Whitmire.

Gillade du tipsen och vill få mer av samma vara? Gilla Aftonbladet Resa på Facebook för mer inspiration och nyheter!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA