Här är nöjesparkens nya skräcksatsning

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Scary sommarland ska under halloween bli ”rysmysigt”.
Scary sommarland ska under halloween bli ”rysmysigt”.

Nöjesparker

Runt om landet anordnas halloweenfiranden i olika nöjesparker. Senaste tillskottet till samlingen är Skara sommarland, som under halloween byter namn till Scary sommarland och introducerar två läskiga åkattraktioner.

Årets läskigaste tid närmar sig och runt om i landet förvandlas tivolin och nöjesparker till skräckinjagande platser där monster och spöken samlas. Nytt för i år är att Skara sommarland blir Scary sommarland under halloween.

– Det känns jättespännande att för första gången någonsin få slå upp portarna till vår halloweensatsning Scary sommarland. Utöver en rysmysig miljö bland karuseller och nya halloweenattraktioner kommer även besökarna att få möjlighet att träffa på lagom rysliga halloweenväsen. Det kommer bli en häftig halloweenupplevelse för hela familjen, säger Janne Nilsson VD för Skara sommarland.

Spökkonduktör och ett hemsökt vandrarhem

Under halloween är alla Skara sommarlands vanliga attraktioner öppna, och så introduceras två extra läskiga temaattraktioner. En av dem är spöktåget:

”I en kuslig tid för länge, länge sedan manövrerade spökkonduktören Boo ett spöktåg mellan människovärlden och Spökriket. Under en oväntad, ryslig höststorm kastades Boo av från sitt spöktåg och har sedan dess varit fast i människovärlden. Boo har sedan dess gjort allt för att få tag på ett nytt tåg så att han kan återvända till Spökriket. Ju fler år som passerat, desto rysligare och galnare har Boo blivit i sin kamp att hitta ett tåg. Nu har han tagit sikte på Sommarlandståget som det perfekta färdmedlet för att återvända till Spökriket. Kommer han att lyckas och vad händer i så fall med tågets alla passagerare ...?”

Spöktåget passar hela familjen och har ingen åldersgräns.

Spöktåget består av två attraktioner i en, en tågtur och en teaterföreställning. Det finns inga länggränser eller åldersrekommendationer för att få åka tåget.

Attraktion nummer två, det nya spökhuset Ghostel, är aningen läskigare och rekommenderas från sju år:

”En mörk natt för 50 år sedan, slog blixten plötsligt ned i det gamla och slitna vandrarhemmet Hostel utanför Skara. I samma sekund som blixten slog ned försvann alla incheckade gäster och personal spårlöst och ingen har sedan dess satt sin fot innanför vandrarhemmets väggar. Det sägs att deras andar är fast i en annan dimension och i folkmun har man nu börjat kalla vandrarhemmet Hostel för GHostel. Vågar du ge dig in i det hemsökta vandrarhemmets rum och korridorer? Och om du gör det, akta dig för rum nummer 6...”

Scary sommarland är öppet 26- 27 oktober samt 30 oktober - 3 november.

Räcker det inte med spöktåg och kustliga hostels? Här är resten av Sveriges halloweenfirande nöjesparker.

Ghostel är en upplevelse för de lite modigare.
Publisert:

LÄS VIDARE

Maxa höstlovet: 25 tips landet runt

ÄMNEN I ARTIKELN

Nöjesparker

Halloween

Skara Sommarland

Skara

MER OM RESA

Fem hemsökta hus att hyra på halloween

Maxa höstlovet: 25 tips landet runt

Nu kan du fira halloween i Draculas slott

Gröna Lunds nya skräckhus – så läskig blir ”Sekten”

Här planeras Sveriges största vattenland

Skräckbilderna: Så blir Lisebergs nya spökhus – utomhus

11 tips på mysiga saker att göra i höst

Här är Universals nya episka nöjespark

Här är nöjesparkens nya satsning på Frost

Legoland bygger ut: Så blir nya området

Legoland söker 100 testpiloter till nya åkattraktioner

Semester på hemmaplan – en svemester