Så hittar du bästa och billigaste resan

Reseexperten Johan Gunnarsson ger sina smartaste tips

Av: 

Jenny Alexandersson

Resa | Flyg

Veckan efter påsk är det många som bokar resor.
Men hur hittar man den bästa och billigaste resan?
Aftonbladets reseredaktör Johan Gunnarsson ger sina bästa tips.

När påsken har passerat med påskharar, ägg och godis i massor är det många som brukar boka resor. Resebolagen är väl förberedda på att efterfrågan stiger efter helgen. Men ju närmare vi kommer sommaren och semestern, desto svårare är det att hitta en billig resa.

Men det finns några tips man kan använda sig av. Aftonbladets reseredaktör Johan Gunnarsson är en van resenär.

– Det stämmer att det är billigare att köpa flygbiljetter på en lördagskväll. Det handlar och tillgång och efterfrågan och hur många det är som söker. Men det handlar om små summor, det är nästan försumbart. Däremot lönar det sig att välja tisdag eller onsdag som utresedagar. Det är ofantligt mycket billigare än att resa torsdagar eller fredagar, säger Johan Gunnarsson.

Var flexibel med utresedatum när du bokar din resa.

Var flexibel med datum

Det viktigaste är att vara flexibel och att boka tidigt om man vill vara kostnadsmedveten. Både när det gäller avresedagar och val av boende. Då kan man få ett riktigt bra pris på sin resa. Det går att hitta bekväma och fräscha hotell och uthyrningsbostäder om man lägger tid på att leta.

– I dag kan man hitta precis vad som helst på boknings- och uthyrningssidorna när det gäller boende. Allt från litet och enkelt till rum med pool och takvåning, säger Johan Gunnarsson.

Det gäller även att ha en smart bokningsrutin när man letar efter billiga resor. Johan Gunnarsson tipsar om att först boka själva flygbiljetten. Efter det letar man efter boende.

Boka hyrbil sist av allt

– Det finns alltid ett stort utbud av boende, allt från förstaklass till budget. Sista bokar man lullullet, som kan vara hyrbil eller bespetsat sig på en viss restaurang eller liknande. Det tar man sist, säger Johan Gunnarsson.

Att fixa en riktig drömresa handlar inte enbart om resor med flyg. Att åka tåg är ofta en riktigt spännande upplevelser i andra länder.

– Att åka riktigt långt med tåg är fantastiskt. Jag åkte tåg genom hela gamla Sovjetunionen på väg till Kina och Kinesiska muren. Det var en resa i sig bara att åka Transibiriska järnvägen, säger Johan.

Så hittar du de billigaste biljetterna

  • Kolla olika färdsätt, billigt med inreseflyg.
  • Byte av avrese- eller ankomstort.
  • Ha god framförhållning: kampanjer.
  • Maximera flexibiliteten: tillgång och efterfrågan.
  • Sök på olika tider, tisdag och onsdag rockar.

Så syr du ihop drömresan - boka i rätt ordning

  • Vart och när vill du åka? Sätt upp en budget.
  • Biljetter till transporten.
  • Boka boende: hotell eller lägenhet.
  • Extra tillbehör: bilhyra, utflykt eller middag.
Här hittar du alla våra härliga reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE

155 tips till populära Phuket

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg