Så kunde paret spara pengar på att resa

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Britt och Jay har hittat sitt drömliv som husvakter.
Britt och Jay har hittat sitt drömliv som husvakter.

Resor

Britt och Jay från Australien har varit på resande fot sedan 2016. Och trots att de bott på platser som Dublin, Bangkok och Melbourne har de lyckats spara ihop drygt 580 000 kronor, genom att hitta en ny livsstil.

Det australiensiska paret Britt och Jay träffades i Alperna 2014. Efter det började paret resa tillsammans, men trots att de besökte 25 länder under 2 år så kände de att något saknades, tills de testade på att vakta hus och husdjur åt främlingar. Nu känner paret att de lever sitt drömliv, och de har samtidigt lyckas skapa ihop 60 000 dollar, motsvarade cirka 580 000 kronor.

– Vi försöker alltid övertala vänner och familj att testa denna livsstil. Att husvakta har förändrat vårt sätt att resa och se världen, säger paret till News.com.au, som även Expressen har skrivit om.

Paret har bott på platser som London, Dublin, Bangkok, Malaysia, Nya Zeeland, Melbourne och Frankrike. Kunder hittar de via hemsidor och Instagram. Hur länge de vaktar husen varierar, ibland är det tre veckor, ibland ett år. De vaktar ofta även husägarnas husdjur, och paret hade inte innan insett hur mycket de hade saknat att vara med djur.

– De flesta husägarna älskar det här då de vet att deras hem kommer att tas hand om, och de kan ha sinnesfrid att deras husdjur kommer att ha någon omkring sig större delen av dagen.

Har vaktat 69 djur

Paret tar inte betalt för att vakta människors hus, men de behöver inte heller betala hyra, ränta, amorteringar eller räkningar. Då de även arbetar på distans som webbutvecklare så har paret lyckats spara ihop en stor summa pengar. De har dessutom bott i 12 hus i 8 länder och vaktat 35 hundar, 17 katter, 10 fiskar, 6 kycklingar och 1 sköldpadda. Och än planerar inte paret att sluta arbeta som husvakter.

– Vi hade inte planerat att göra detta på lång sikt men vi bara älskar livsstilen. Vi älskar att resa långsamt, utforska nya platser, träffa härliga husägare och hänga med fantastiska djur, säger Britt.

Hon gör det för pengar

En annan person som jobbar som husvakt är Elli Phillips. När hon först började passa hus så gjorde hon det gratis, men nu tar hon betalt. Husvaktandet har tagit henne till Fiji, Mexico, USA och Filippinerna under det senaste året.

– Ärligt talat så började jag egentligen bara ta betalt eftersom att blivande kunder var väldigt förvirrade över att jag inte gjorde det, de kunde inte riktigt förstå faktumet att jag gjorde det gratis, säger Elli Phillips till News.com.au.

Elli Phillips tar cirka 290 kronor per natt i områden som har tunnelbana, och mellan 480 och 725 kronor i områden som inte har tunnelbana. Nu har Ellis jobbat som husvakt i tre år och fem månader, och inte heller hon vill sluta med det. Innan 2020 kommer hon ha passat 100 hus.

Studerar vid sidan om

Förutom att passa hus så arbetar Elli deltid, och så studerar hon omvårdnad och hoppas på att bli sjukvårdare. Planen är att i alla fall fortsätta som husvakt tills hennes studier är avklarade.

– Jag har ingen önskan att leva ett traditionellt liv i samma hem. Jag får bo i så många fantastiska hem med fantastiska djur. Jag är för närvarande singel så jag tror att det spelar en stor roll. Jag är säker på att om jag träffade rätt person skulle jag förmodligen vilja stadga mig i ett hem med den personen, säger Elli Phillips.

Publisert:

LÄS VIDARE

Roadtrip Västkusten: En guide som ger dig allt

ÄMNEN I ARTIKELN

Resor

Livsstil

Hus

Husdjur

Sparande

Fiji

Bangkok

MER OM RESA

Roadtrip Västkusten: En guide som ger dig allt

Bila i Halland: Superguiden med alla måsten

Folkkära Barcelona – 44 tips för en lyckad resa

Rundresa i Skåne – 22 ställen du inte får missa

Så maxar du Skåneresan med bil

Det perfekta biläventyret: Mälaren runt

Lista: Världens 15 vackraste platser

Nya trenden: Gosa med kossor

Därför väljer fler att resa på egen hand

Här är det billigast att åka till flygplatsen – och dyrast

Hon ordnar resor till hemliga destinationer

Här är hotellet med hundvalpar och prosecco

10 häftiga statyer runt om i världen

Hit kan du åka för värme på höstlovet

Här har turismen mött bakslag i Europa

Besök Sloveniens mäktiga grottor

Epidemi av denguevirus drabbat turistparadiset

5 populära shoppinggator att besöka i Europa

Besök verklighetens Tatooine från Star Wars

De satsar på fler tågresor ut i Europa

Så reste svenskarna i sommar

15 filmer som får dig att längta ut i världen

Undersökningen: London är billigast i Europa

Här är städerna som är säkrast att besöka