Sajterna som fixar ditt resesällskap

Av: 

Jenny Alexandersson

Det finns en rad sajter och appar där du kan hitta resesällskap om du inte vill resa solo.
Det finns en rad sajter och appar där du kan hitta resesällskap om du inte vill resa solo.

Resor

Att resa ensam blir allt vanligare, men det är inte alltid som man vill resa solo. Uteserveringarna i Paris eller bergsklättrarturen i Abisko kanske blir roligare med en kompis.
Här är sajterna som fixar ditt resesällskap.

Att boka en solo-resa genererar sällan förvånade blickar eller höjda ögonbryn. Allt fler väljer att resa på egen hand när partnern eller vännerna inte har tid eller lust att hänga med. Flera av de stora charterbolagen arrangerar soloresor och det är lätt att hitta researrangörer på nätet för den som saknar resesällskap.

Men vad gör man om man om man verkligen inte vill resa ensam? Misströsta inte. Det finns numera både sajter och appar som kopplar ihop det med den perfekta resekompisen.

Hitta din reskompis

 • Gaffl
  På den här sajten kan man på ett lätt sätt hitta en reskompis. Det enda man behöver göra är att skriva vilket resmål det gäller och tiden man ska vistas på platsen. Då kan man se vilka andra som kommer att befinna sig på samma plats vid samma tidpunkt. Det går att skapa mindre grupper där man kan prata med varandra och stämma träff.
 • Backpacking.se
  Det här är ingen renodlat resesällskapssajt. Nej här hittar du istället värdefulla tips, inspiration och andras resedagböcker. Men det går utmärkt att lägga ut en efterlysning om resesällskap och träffa människor som är lika sugna på att resa som du.
 • Vi som gillar att resa
  Det här Facebookgruppen har över 37 000 medlemmar och är en skattkista av härliga restips, inspiration och praktiska tips. Här kan du även hitta andra som reser solo och som vill ha resesällskap.
 • Resekompisar
  Det här är en Facebookgrupp som handlar helt och hållet om att hitta trevligt sällskap på resan. Gruppen har runt 4700 medlemmar. De har även ett twitterkonto under namnet @Resekompisar
 • Lonely Planet
  På Lonely Planets sektion ”Thorn Tree” som har funnits sedan 1996 kan du hitta resekompisar över hela världen. Under fliken Travel companions kan du göra ett eget inlägg eller leta bland andras efterlysningar.
 • Meetup
  Det här är både en app och en sajt. Meetup.com startades för att människor skulle hitta nya vänner baserat på olika intressen i sin stad eller område. Men den är även perfekt för resenärer som vill vara med på roliga aktiviteter i en ny stad.
 • Tourlina
  En app och sajt enbart för kvinnor som söker nya vänner att resa med. Skriv in din resa eller destination och sök bland andra som planerar samma resa.

Att tänka på när du letar reskompis

 • Din säkerhet är allra viktigast! Träffas på en neutral plats första gången ni ses, kanske ett kafé eller liknande. Träffas flera gånger innan det är dags att resa tillsammans.
 • Se till att ni har ungefär likadana tankar kring hur och vart resan ska gå. Gör upp en ordentlig resplan innan ni drar iväg, annars är risken stor att det blir onödiga slitningar på vägen. Självklart kan man vara spontan, men en resplan kan rädda mycket.
 • Varför reser ni? Är det för att ta det lugnt, njuta av kultur, festa och ha kul eller bara hänga på stranden? Att ha liknande tankar om syftet mer resan är viktigt.
 • Bara för att ni har planerat en resa tillsammans så betyder inte det att ni måste hänga ihop hela tiden under resans gång. Funkar det inte och ni har allt för olika tankar om resan – bryt upp! Du hittar garanterat nya bekantskaper på vägen.
Här hittar du alla våra spännande reseguider!
Publisert:

LÄS VIDARE

Stockholm: 16 guldkorn i skärgården för dig med egen båt

ÄMNEN I ARTIKELN

Resor