Resebyrån utökar arbete med klimatkompensation

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Ving klimatkompenserar nu för flyg och hotell.

Foto: Viktor Wedell/Carlos Norlén

Ving

Sedan i våras klimatkompenserar Ving för alla gästernas flygresor. Nu utökas hållbarhetsarbetet och resebyrån klimatkompenserar även för sina hotell samt alla busstransfers, som en i raden av resebyråer och flygbolag att satsa på miljön.

– Vi strävar hela tiden efter att minska våra utsläpp genom att effektivisera vår verksamhet och investera i ny teknik.

Det var i april 2019 som Ving började klimatkompensera för alla sina gästers flygresor oavsett flygbolag. Nu har resebyrån tagit nästa steg i hållbarhetsarbetet genom att klimatkompensera för utsläpp orsakade av hotell och busstransfers.

– Genom att utöka vår redan omfattande klimatkompensation till att nu även innefatta våra egna hotell, där en halv miljon kunder bor årligen, samt alla busstransfers på resmålen, kan vi erbjuda ett av de mest omfattande programmen i branschen. Det här är en viktig milstolpe i vårt arbete med att fortsätta minska våra utsläpp och bli klimatneutrala som företag, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef och hållbarhetsansvarig Ving/Thomas Cook Northern Europe, i ett pressmeddelande.

Nu kompenseras det även för utsläppen orsakade av en hotellvistelse.

Foto: Jenny Unnegård

Från och med 16 september kompenseras utsläppen kopplade till bland annat energi, vatten och avfall från Vings hotell Sunwing Family Resorts, O.B.C by Sunwing och Sunprime Hotels.

– Vi strävar hela tiden efter att minska våra utsläpp genom att effektivisera vår verksamhet och investera i ny teknik. Vi ser framåt även stor potential i mer hållbara bränslen inom flyget, men så länge vi har utsläpp som inte kan förhindras så innebär vårt klimatkompensationsprogram att vi investerar i projekt som reducerar samma mängd utsläpp av växthusgaser, avslutar Fredrik Henriksson.

Bidrar till vindkraft och trädplantering

Klimatkompensationen sker tillsammans med Natural Capital Partners, som investerar i globala projekt som reducerar utsläppen av växthusgaser. Ving har valt projekt som arbetar med vatteninfrastruktur i Gambia och Östafrika, vattenkraftverk i Sri Lanka, vindkraft i Turkiet och Indien samt trädplantering i Spanien. Projekten ska även skapa arbetstillfällen och annat som kan gynna personer boende i projektens områden.

Allt fler satsar på klimatkompensation

Ving är en av många resebyråer som väljer att satsa på att göra resan mer miljövänlig. Sedan 1 maj 2019 klimatkompenserar TUI för växthusgasutsläpp från flygresor med bolagets egna flygbolag samt nordiska kunders hotellvistelser på bolagets egna hotell. Det som kompenseras för är bland annat el, värme och fordonsbränsle. Även flygbolaget Braathen airlines, BRA, klimatkompenserar alla sina flygresor sedan i våras. Det finns även flygbolag och resebyråer där resenärer kan välja till klimatkompensation, eller där vissa resor klimatkompenseras.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Experternas råd – såg gör du som Vingresenär

ÄMNEN I ARTIKELN

Ving

Klimathotet

Hotell

MER OM RESA

Så påverkas resebyråer av nya krav

Då kan du bo i en igloo på Nordpolen

Hotellet kostar åtta kronor – men du blir iakttagen när du sover