Publicerad:
Uppdaterad:

Thailand - här finns något för alla

Publicerad:
Uppdaterad:

Semesterdröm eller turistfälla - i Thailand finns allt i överflöd

Thailand är precis den uppmuntran du behöver när det börjar slaska och klafsa kring fötterna.

Djungelupplevelserna får du i norr och i Bangkok lätt storstadssvindel.

Vill du hellre sola, bada, dyka eller snorkla i superklart vatten ska du ta dig till de södra delarna.

PARADIS Prah-Nang i Krabi bjuder på smaragdgrönt vatten, vita sandstränder och fantastiska klippöar.
Foto: GABRIELLA BRUSKE
PARADIS Prah-Nang i Krabi bjuder på smaragdgrönt vatten, vita sandstränder och fantastiska klippöar.

Kanske är det redan så att många svenskar kan de thailändska turistorterna bättre än de svenska. Och har lärt sig stava till Hua Hin, Khao Lak, Lanta island, Koh Samet, Koh Samui och Phi Phi islands bara för att nämna några.

Provinsen Krabi ligger vid Andamankusten i södra Thailand. Det här är en naturskyddad kust som är välförsedd med nationalparker, korallrev och sandstränder. Det är klar paradisvarning med alla blå bukter och kritvita stränder, och uttrycket "att tappa andan" får ett ansikte.

Många Thailandsturister åker till Phuket, landets största ö. Och trivs. Andra tycker att hela ön är en enda stor turistfälla.

Patong Beach är en internationell turistort och en av de mest exploaterade stränderna i hela Sydostasien. Den nästan tre kilometer långa kusten, där solstolar och parasoller står i givakt, uppfattas ofta som en gigantisk sandlåda för västerlänningar. Fascinerande tycker en del. Förfärligt anser andra.

Bara fem kilometer norrut ligger Hat Mai Khao, som är Phukets längsta strand med sina tolv kilometer. Här är natur och stillhet i fokus.

Vattensporter eller nöjesliv finns knappt alls. Däremot havssköldpaddor. De kommer kravlandes mellan november och februari för att lägga ägg.

I lustgården finns det plats för alla.

Resguide

Snabbfakta

Så åker du hit

Atti Soenarso

Publicerad:
Publicerad: