10 mest instagramvänliga stränderna i vinter

Publicerad:
Uppdaterad:
Här är de mest gillade stränderna på Instagram
Foto: Getty
Här är de mest gillade stränderna på Instagram

Resa | Solresor

Höstmörkret har på allvar lagt sig över Sverige och längtan efter ljus och värme är stor.
Vad passar bättre att lindra sollängtan med än de 10 mest omtyckta stränderna på Instagram?

Många väljer att resa utomlands någon gång under vinterhalvåret. Värme, sol, god mat, att umgås med vänner och familj och roliga aktiviteter lockar mest. Men om du inte har lust eller möjlighet att sätta dig på ett flygplan så bjuder vi på en skön lista över de mest gillade bilderna på stränder. Det är reseföretaget Tui som har sammanställt listan och i topp hamnar Mexiko, Aruba och Thailand.

Här är vinterns 10 mest instagramvänliga stränder

Foto: Getty
Isla Contoy i Mexico

1. Isla Contoy, Mexico

Kritvit sand och badkarsljummet vatten. Vajande palmer som ger skugga i solen. Isla Contoy är verkligen en paradisstrand.

Foto: Getty
Isla Mujeres i Mexico

2. Isla Mujeres, Mexico

Gräv ner tårna i den mjuka sanden och lyssna på stilla vågor som nuddar stranden. Isla Mujeres är en populär strand där du kan njuta av fantastisk utsikt över det turkosa vattnet.

Foto: Getty
Isla de Holbox i Mexico

3. Isla de Holbox, Mexico

Det är inte konstigt att Isla de Holbox finns med på topplistan över mest gillade stränder. Här finns allt du kan önska dig – och härligast är den vita sanden och det kristallklara vattnet.

Foto: Tui
Palm Beach, Aruba

4. Palm Beach, Aruba

Den karibiska stranden är kantad av vajande palmer och utmed strandpromenaden trängs casinon, hotell, restauranger och barer. Palm Beach är även drömmen för den som älskar vattensporter och snorkling.

Foto: Tui
Khao Lak Beach, Thailand

5. Khao Lak Beach, Thailand

Khao Lak drabbades hårt av tsunamin 2004. Men i dag är den två mil långa stranden återigen ett paradis för den som älskar att lapa sol och bada. Runt omkring tronar höga grönskande berg och vattnet är kristallklart.

Foto: Tui
North Male Atoll, Maldiverna

6. North Male Atoll, Maldiverna

På North Male på Maldiverna finns fantastiska stränder som definitivt kvalar in på topplistan. Njut av palmbladssus, sammetsmjuk sand och turkost vatten.

Foto: Tui
Playa del Carmen, Mexico

7. Playa del Carmen, Mexico

I Playa del Carmen finns flera stränder som gillas mycket på Instagram. Bland annat de Playacar-stranden som är ett par kilometer lång och Playa Maroma. Där kan man bland annat rida på hästar, paddla kajak och dyka.

Foto: Tui
Ocho Rios, Jamaica

8. Ocho Rios, Jamaica

Njut av den karibiska lunken när du beställer in en läskande dryck på playan Ocho Rios. Dyk ner i det ljumma vattnet och värm dig i solen när du sitter med fötterna i den lena sanden.

Foto: Tui
Bel Ombre, Seychellerna

9. Bel Ombre, Seychellerna

Det är inte svårt att förstå varför Bel Ombre är med på listan över mest gillade stränder. Här är vatnet lugnt och stilla och här finns en strand som får ögonen att tåras. Här är paradiset för alla som älskar att bada, sola och ta det lugnt.

Foto: Getty
Bel Ombre, Seychellerna

10. Flic en Flac, Mauritius

Här njuter barnfamiljer, lokalbor och turister av stranden. Spela volleyball, paddla kajak eller utforska livet under vattenytan. Runt lagunen finns ett fantastiskt korallrev.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA