Resenärerna vill helst åka tåg med Leif G.W. Persson

Leif G.W. Persson
Leif G.W. Persson

Han petar både Zlatan och kronprinsessan Victoria.
När svenska folket får välja är det G.W. vi helst vill ha som sällskap på tåget.

Leif G.W. Persson är storfavorit i SJ:s och Sifos undersökning om vem vi svenskar helst vill prata med på tågresan när vi susar genom Sveriges landskap. Författaren och kriminologen syns titt som tätt som brottsexpert i teve och är en av Sveriges bäst säljande författare.

Favorit vid jul

G.W. har i tidigare undersökningar utsetts till både favorittomte och favoritgranne. Vi svenskar vill helt enkelt ha mer av G.W. i alla dess former.

– Tyvärr tror jag att jag är grovt överskattad både som jultomte, granne och ressällskap. Men det var snällt av alla som tänkte på mig, säger Leif G.W. Persson.

Fotbollskungen Zlatan och kronprinsessan Victoria hamnade på andra och tredje plats, tätt följd av Stefan Löfven och Jimmie Åkesson. Kung Carl XVI Gustaf får nöja sig med en sjätteplats.

Rekordmånga resor

Kanske är det inte helt omöjligt att hamna bredvid någon av kändisarna på topplista. Att åka tåg blir allt mer populärt, SJ slog nyss rekordet 30 miljoner resor under 2017 och enligt undersökningen väljer tre av fyra tåget när de reser kollektivt.

Topp 10 – Vilken svensk kändis skulle du helst sitta bredvid på tåget?

  1. Leif G.W. Persson
  2. Zlatan Ibrahimović
  3. Kronprinsessan Victoria
  4. Stefan Löfven
  5. Jimmie Åkesson
  6. Kung Carl XVI Gustaf
  7. Mikael Persbrandt
  8. Carola Häggkvist
  9. Jill Johnson
  10. Björn Skifs
Publisert: