Här är Sveriges bästa stränder

Delad seger i kampen om Sveriges bästa strand.
Delad seger i kampen om Sveriges bästa strand.

Böda Sand och Tylösand är Sveriges bästa stränder.
Klassiska stränder som är folkets favoriter enligt en Sifo-undersökning.
och Sudersand på Fårö tillhör också favoriterna.

I en undersökning av TNS Sifo, gjord på uppdrag av Resia, anser svenskarna att de två klassiska stränderna, Tylösand och Böda Sand, är landets två finaste och bästa.

Inte överraskande

– Kul med både en strand från öst- och västkusten i topp. Stort grattis till Tylösand och Böda Sand. Tylösand är en av de vackraste stränderna i Sverige. Bödas fantastiska sandstrand är ett paradis för barnfamiljer så det var inte överraskande att de båda ligger i topp, säger Lina Eklund, presskommunikatör på Resia.

Enligt undersökningen från TNS SIFO hamnar också Skrea Strand i Falkenberg, Pite Havsbad i Piteå och Sandhammaren på Österlen högt upp på topplistan.

Kritvit strand

– Fantastiskt roligt och smickrande. Det finns många fina stränder i vårt land och att svenska folket tycker att Tylösand är en av de finaste är det bästa betyget man kan få, säger Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand.

Böda Sand på Öland är framför allt känd för sin långa kritvita strand och bra för barnfamiljer med mycket aktiviteter och underhållning.

– Det här var verkligt kul – en riktig boost nu inför sommaren. Böda Sand är känd för sin fantastiska utlandskänsla tack vare den vita, sandkorniga stranden. Många barnfamiljer som upptäckt Böda Sand kommer tillbaka år efter år, säger Anna Barkevall, vd på Böda Sands Camping.

Publisert:

LÄS VIDARE