Ladda ner shopping- guiden till New York

New York har alltid varit ett paradis för shoppingfantaster. Med en fortfarande relativt billig dollar är det om möjligt ännu bättre.

Men att orientera sig i det enorma utbudet är inte det lättaste. New York är staden där allt som någon är villig att betala för finns att köpa. Det är också en stad där du skulle kunna tillbringa en hel vecka med att bara gå i olika affärer och ändå inte ha lyckats avverka mer än ett kvarter. Det är därför det är så roligt att shoppa här – och så frustrerande.

De flesta stora designers går att hitta i deras egna lyxiga butiker på Madison Avenue, lite billigare i någon av stadens outlets eller som riktigt secondhandfynd.

SoHo är proppfullt av små boutiquer med originella trendplagg men är inte kläder din grej, vad sägs om musikaffärer med personal lika insnöad på ämnet som i filmen High Fidelity, elektronikbutiker där man kan testa varenda liten pryl, eller leksaksbutiker som är lika roliga att besöka som nöjesparker.

I New York finns allt och lite till. Det är bara att välja favoritområde, dra på ett par sköna skor och jakten kan börja.

Så skriver Aftonbladets frilansreporter Lotta Zachrisson i sin guide om den mest spännande shoppingstaden i världen just nu.

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.

New York-guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 29 januari 2008.

ÄMNEN I ARTIKELN