”Jag åker aldrig tillbaka till Korfu”

Av: 

Kerstin Engstrand

Resa

Tony Irving minns mardrömsresan för 25 år sedan

Rapp domare i ”Let’s dance” och ständigt i rörelse. Jobbet som dansexpert fick Tony Irving, 41, tidigt att lämna hemmet i engelska Manchester och sedan dess har resandet bara fortsatt.

Men en familjeresa till Korfu i början av 1980-talet kunde ha kostat honom reslusten för all framtid.

– Jag var där med mamma, pappa och mina syskon. När vi kom fram var hotellet inte färdigt och den utlovade havsutsikten gav inte en glimt av havet ens om man lutade sig ut över balkongräcket. Det enda vatten vi var nära var det som rann i trasiga avloppsrör! Efter tre dagar fick vi ett hotell som skulle vara bättre, men utsikten var lika dålig där. Och det var 15 minuters gångväg till stranden!

Vad hände då?

– Pappa var argare än arg. Det är honom jag ärvt mitt temperament av. Till slut fixade han en privat lägenhet. Sedan dess har varken jag, mina föräldrar eller syskon varit tillbaka på Korfu. Det är 26 år sedan nu.

Senare Greklandsresor har gått till Santorini och Mytilini. Där har Tony och hans syster Tracy tävlat i konsten att bli mest brun. En sport som är svår, men inte omöjlig, att utöva i England.

– Man får åka till Blackpool, där finns Englands bästa strand. Sanden är fri från småsten och helt gyllene. Jag åker dit varje år i maj för att vara domare i en dansfestival. Eftersom vattnet är för kallt för att bada i gör jag som mina landsmän – promenerar på stranden eller sitter i en solstol.

Hans bästa resminne kommer från en helt annan del av världen.

– Det är sent 80-tal och jag befinner mig tolv våningar upp i ett penthouse på ett hotell på Waikiki beach på Hawaii. Jag lutar mig ut över räcket och får se pool med klart blått vatten långt där nere. På botten av poolen syns en gigantisk orkidé gjord i mosaik. Jag blev helt tagen. Jag hade aldrig sett en så lyxig pool förut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: