Ladda ner Montevideo- guiden här!

För många resenärer är Montevideo bara en stad de passerar på väg mellan Argentinas huvudstad Buenos Aires och den uruguayanska badorten Punta del Este, men denna oslipade diamant är värd mer än så – ett par dagars stopp eller kanske till och med ett resmål i sig självt.

Uruguays huvudstad Montevideo påminner mycket om Buenos Aires på andra sidan floden Rio de la Plata, men till skillnad från den mycket större argentinska huvudstaden kan inte Montevideo luta sig tillbaka mot en dynamisk ekonomi och stark tillväxt.

Istället har stora delar av staden nästan stått stilla sedan 1960-talet, vilket gör att den till utseendet ibland är slående likt Havanna. Liksom den kubanska huvudstaden har Montevideo flera fina stränder precis runt knuten. Ett Havanna utan kommunism, skulle man kunna säga.

Och ge staden lite tid. Till en början kan den nästan kännas lite öde och förfallen, men besök ett par av de klassiska kaféerna, flanera på La Rambla och ta dig bortom Ciudad Vieja (Gamla stan) och Centro till karnevalsstadsdelarna Palermo och Barrio Sur och de lite finare områdena i Punta Carretas, Pocitos och Prado eller varför inte Carrasco, så växer staden.

Så skriver frilansjournalisten Erik Halkjaer i inledningen till Montevideo-guiden.

Några av rubrikerna:

- Resan hit

- Boende

- Stadsdelar

- Sevärdheter

- Stränder

- Sportiga nöjen

- Aktiviteter

- Äta ute

- Bra stekrestauranger

- Nattliv

- Tangoställen

- Shoppingfynd

- Utflykter

- Kuriosa

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton av Melker Dahlstrand. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.

Montevideoguiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 14 februari 2008.

ÄMNEN I ARTIKELN