Norwegian lanserar ännu en linje

Publicerad:
Uppdaterad:
Norwegian ska börja att flyga till Kanada. Arkivbild.
Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT
Norwegian ska börja att flyga till Kanada. Arkivbild.

Norwegian

Norwegian, som i slutet på maj drog in två linjer till USA på grund av flygskatten, lanserar nu en linje till Kanada. För svenskarna blir det dock inget direktflyg, utan man får mellanlanda i Dublin.

I maj drog norska flygbolaget Norwegian in två USA-linjer från Arlanda, en till Las Vegas och en till San Francisco. Anledningen var flygskatten som slog hårt mot linjer med lägre lönsamhet. Men sedan kom helvändningen första juni då Norwegian valde att lansera en ny direktlinje, till Orlando. Och nu har de lanserat ännu en linje, denna gång till grannlandet Kanada.

– Det här är vår allra första linje mellan Europa och Kanada och det är glädjande att kunna erbjuda både nya och befintliga passagerare på båda sidor om Atlanten prisvärda biljetter till god kvalitet i våra nya, bränsleeffektiva och miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

Norwegian kommer från och med i mars nästa år dagligen trafikera Hamiltons flygplats, cirka tio mil söder om Toronto. Men flygen utgår från Dublin, så svenskar och norskar som vill till Kanada med Norwegian får först flyga till Irland.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA