Norwegian lanserar ännu en linje

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Norwegian ska börja att flyga till Kanada. Arkivbild.

Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Norwegian

Norwegian, som i slutet på maj drog in två linjer till USA på grund av flygskatten, lanserar nu en linje till Kanada. För svenskarna blir det dock inget direktflyg, utan man får mellanlanda i Dublin.

I maj drog norska flygbolaget Norwegian in två USA-linjer från Arlanda, en till Las Vegas och en till San Francisco. Anledningen var flygskatten som slog hårt mot linjer med lägre lönsamhet. Men sedan kom helvändningen första juni då Norwegian valde att lansera en ny direktlinje, till Orlando. Och nu har de lanserat ännu en linje, denna gång till grannlandet Kanada.

– Det här är vår allra första linje mellan Europa och Kanada och det är glädjande att kunna erbjuda både nya och befintliga passagerare på båda sidor om Atlanten prisvärda biljetter till god kvalitet i våra nya, bränsleeffektiva och miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

Norwegian kommer från och med i mars nästa år dagligen trafikera Hamiltons flygplats, cirka tio mil söder om Toronto. Men flygen utgår från Dublin, så svenskar och norskar som vill till Kanada med Norwegian får först flyga till Irland.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Ryanair toppar svarta listan – igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Norwegian

Kanada

Arlanda

Flygbolag

Flygtrafik

MER OM RESA

Norwegian tvärvänder och lanserar direktlinje till Orlando

Norwegian drar in flyglinjer - skyller på flygskatten

Kvinnliga piloten: Inte bättre för att man är man